17 juni, 2011

Greenline utökar med Ocean Class Hybrid 70

Efter framgångarna med sin första hybridbåt går slovenska Seaway vidare och presenterar en riktigt stor båt på samma tema. Den heter Greenline Ocean Class Hybrid 70 och har samma typ av “superdeplacerande” skrov som 33-fotaren men i en mycket större skala. Även en Greenline Hybrid 40 och eventuellt en 55-fotare är på gång.

Testningen av den nya, stora yachten har varit rigorös. Båten har testats i olika tankar och laboratorier. Det är mycket teknik som ska samsas i ett och samma skrov. Förutom framdrivningen ska båten förses med kraft från en stor uppsättning solceller.

Ocean Class 70 fortsätter med samma filosofi som sina mindre systrar. Det sjövärdiga, superdeplacerande skrovet är dock designat för att klara även oceanfart. Förutom alla miljöhänsyn som har tagits har båten även riktigt hög standard vad gälelr komfort.

Den allra första Ocean Class Hybrid kommer att levereras under våren 2012. Hon har 3 kW solpaneler på taket och kan lagra 80 kWh i Lithiumbatterier och har dessutom ett dubbelt hybridsystem för framdriften, ett system med effekten 120 kW. Ocean Class 70 Hybrid ska därmed kunna cruisa totalt tys, förutom skrovljud, i minst 20 Nm utan det minsta utsläpp.

Info: www.greenlinehybrid.com