2 maj, 2011

Sessa 45 Fly med IPS – ny italiensk flybridgebåt

I september på båtmässan i Cannes är det premiär för en helt ny flybridgebåt från italienska Sessa Marine. Det är en 45 fots båt på 14,27×4,38 m utrustad med VOlvo Penta IPS som lanseras av det framgångsrika varvet. Sessa själva beskriver båten som en riktig milstolpen i varvets intensiva utvecklingsarbete.

Den nya flybridgebåten byggs för att ha riktigt bra prestanda – som i en öppen båt – samtidigt som den sägs få den mer ombonade och skyddade karaktären i en flybridgebåt.

Sessa kallar sin nya båt för starten av ett nytt koncept med namnet SESSA ADVANCED OPEN YACHT. Detta för att markera att båten följer samma utvecklingslinje som bilbranschen, modebranschen och flygindustrin använder med plattformar som de bygger ett antal modellvarianter på.

Båten är designad av Cristian Grande och den har onekligen en smart kombination av design och komfort, sportighet och praktiska lösningar. Varvet säger att de tycker att båten har en perfekt balans mellan inner- och ytterutrymmen, fräcka linjer och mer lugn design. Den har bland annat badrum med separat dusch, ett stort och rymligt pentry, en väldigt ljus salong och en flybridge på 16,5 kvadratmeter med plats för 8-10 personer.

Tekniska specifikationer
Ländg ö a: 14.27 m
Bredd: 4,38 m
Motorer max: 870 hk / 640 kW
Personer: 12
Vattentank: 560 liter
Bränsletank: 2 x 636 liter
Hålltank: 165 liter

Info: www.sessamarine.com

Kommentarer

Olof Malmlöf 18:48:44 2011-05-02

Ser faktiskt riktigt läcker och välplanerat ut! Säljer nån Sessa i Sverige?