29 april, 2011

I Cooks kölvatten med Yaghan

Det saknas inte spänning och dramatik när Arne Mårtensson, Handelsbankens vd och styrelseordförande, och hans fru Heléne under tre års tid seglar jorden runt. I Cooks kölvatten är den fristående fortsättningen på Vid nytt roder, där vi kunde följa Arne och Heléne på den första sträckan av deras extrema världsomsegling.

När de mönstrar på igen i Nya Zeeland är det för att segla båten hela vägen hem till Sverige. De lägger upp i stort sett samma kurs som James Cook under hans första världsomsegling och styr mot Stora Barriärrevet. Följ seglingen i en av världens bäst privatutrustade segelbåtar.

Boken är personligt skriven och förutom deras seglingsupplevelser berättar paret Mårtensson även om lokalhistoria, tips på sevärdheter och roliga minnen. Paret har skrivit vartannat kapitel i boken. Heléne berättar om omgivningarna och tankar kring seglingen, Arne beskriver den teknik de använder under seglingen och om valet att lämna den maktsfär han så länge har verkat i.

Arne och Heléne Mårtensson har bägge arbetat länge inom bankvärlden på höga poster. Arne var ordförande i Handelsbanken och hade flera styrelseuppdrag när de bestämde sig för att satsa på drömmen att segla jorden runt.

Info: www.norstedts.se