9 mars, 2011

Samsung Challenge satsar på nytt fartrekord Ystad-Haparanda

712 sjömil, en trimaran, två seglare. Samsung Challenge utmanar tidningen Båtnytts klassiska race Ystad-Haparanda. Samsung i Sverige och Whyshore Yachting & Marketing inleder ett partnerskap och kommer under sommaren 2011 att fokusera på att slå det befintliga rekordet.

Det är den snabbaste tiden på sträckan Ystad-Haparanda som gäller.

60-fots trimaranen Samsung Challenge är Skandinaviens snabbaste segelbåt och med de rätta väderförhållandena har båten och besättningen potential att sätta ett rekord som står sig länge.

”Vi ser fram emot att spika ett rekord på sträckan Ystad-Haparanda i Båtnytts tävling Blå Bandet. Sveriges ostkust bjuder på mycket varierande väderförutsättningar. Får vi rätt vindförhållanden och lyckas vi hantera båten med en tvåmannabesättning så har Samsung Challenge alla förutsättningar att segla på 24 timmar, vilket ger en snittfart på ca 30 knop. Det är en tuff strapats och en stor utmaning! säger Klabbe Nylöf, skeppare, Samsung Challenge och VD, Whyshore Yachting & Marketing 60 fots trimaranen har en toppfart på osannolika 43,2 knop.

Båten är 18 x 18 meter, har en mast på ca 30 meter och väger ca 5 ton.

Whyshore Yachting & Marketing är ett företag inom sports marketing för kommersiella projekt med sponsring, partnerstrukturering och sportfrämjande event, som specialiserar sig på global och regional nivå.

Whyshore ansvarar för projektledning av Samsung Challenge.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minnechips, mobiltelefoner och bildskärmar med 174 000 anställda i 66 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Kommentarer

hmm 05:54:20 2011-03-11

ja vi får väl se hur det där går…..