24 oktober, 2024

Garmin köper den marina LED-specialisten Lumishore

Garmin har förvärvat Lumishore, ett privatägt företag som designar och tillverkar högpresterande LED-belysningssystem för båtar, både ovan och under vatten.

Med över 15 års erfarenhet erbjuder Lumishore premium LED-belysningssystem som passar ett stort urval av båtar, från mindre fritidsbåtar till lyxyachter. Lumishore är ett välrenommerat namn då det handlar om LED-system ombord på båtar och erbjuder ett heltäckande utbud av enkel-, dubbel- och fullfärgssystem för båtar, både ovan och under vatten.

– Sedan vi grundades har Lumishore varit passionerade då det gäller att skapa innovativa produkter som förbättrar båtupplevelsen. Garmin delar vår passion då det handlar om att ge service till marinindustrin, vilket gör dem till det idealiska företaget för att ta Lumishore vidare in i framtiden. Vi ser frame mot en ljus framtid där vi arbetar tillsammans med att förhöja ljusupplevelsen för våra kunder, säger Eifrion Evans, grundare och vd på Lumishore

Lumishore har sitt huvudkontor i Swansea, Storbritannien med ett distributionscenter i Sarasota, Florida. Det är ett vertikalt integrerat företag med intern R&D och production. Deras medarbetare kommer att bli en del av det globala Garmin-teamet. Finansiella Uppgifter om förvärvet kommer inte att avslöjas.