7 mars, 2011

Garmin och Volvo Penta formar strategisk allians

Garmin ingår en strategisk allians med svenska Volvo Penta. Alliansen kommer, enligt företagen, att dra stora fördelar av företagens expertis inom navigation respektive drivsystem då man tillsammans kommer ta fram innovativ marin instrumentering och kommunikationsutrustning.

”Garmin och Volvo Penta har redan en etablerad historia av framgångsrikt samarbete som inleddes med introduktionen av vår GHP 10V autopilot, specifikt framtagen för Volvo IPS drev”, säger Cliff Pemble, president och COO på Garmin Ltd. ”Denna allians bygger på denna framgång och vidare ta till sig kunders krav på mer heltäckande lösningar av integrerade system. Det är en ära att arbeta tillsammans med Volvo Penta och vi ser fram emot att erbjuda marknaden en ny nivå av förstklassiga integrationer av multifunktionsdisplayer.”

”Den strategiska alliansen mellan Volvo Penta och Garmin kommer ge våra gemensamma kunder tillgång till den bästa teknologin för kommunikation samt ett komplett program av multifunktionsinstrument som väsentligt kommer stärka vår världsledande position när det kommer till integrerade drivsystem för båtar”, säger Göran Gummeson, VD på Volvo Penta.

Då båtindustrin alltmer efterfrågar integrerade systemlösningar för hela båten, inklusive drivsystem, kommer denna nya allians skapa unika möjligheter för att möta och överträffa denna efterfrågan. Då Volvo Penta knyter samman motorer och transmission med instrument, reglage och tillbehör i den elektroniska plattformen EVC, Electronic Vessel Control, kan de nu dra nytta av Garmins innovativa lösningar för instrumentering, navigation och kommunikation för att leverera den ultimata cruisingkänslan på vattnet.

Båtbyggare, återförsäljare och slutanvändare kommer alla dra nytta av de viktiga fördelarna som denna allians bär med sig. Att ha ett ”allt-i-ett” system ger varven en smidig lösning med en förenklad installationsprocess. För återförsäljare och slutanvändare, kommer nyckelfärdiga lösningar skapas tack vare denna allians. Detta kommer förbättra körupplevelsen, göra båtlivet enklare och bekvämare med starkt fokus på komfort och användarvänlighet.

Sedan starten 1989 har Garmin levererat mer än 75 miljoner GPS relaterade enheter, långt fler än någon annan producent av navigationsutrustning. Garmins bredd på GPS marknaden är oöverträffad idag. Genom utveckling av innovativa produkter har Garmin tagit en ledande roll på alla marknader man är på idag, som fordon, flyg, marin, fitness, outdoor, tracking och trådlösa applikationer.

Garmin-Volvo Penta alliansen presenterades på Miami Boat Show i februari 2011.

Info: www.garmin.com

Info: www.volvopenta.com