11 oktober, 2024

Kungens gamla Storebrobåt såld på auktion

Efter 84 bud från 21 olika budgivare står det klart att Kung Carl XVI Gustafs förra båt hittar tillbaka till Östersjön för 350 000 kr.

Pressmeddelande:

Kungens gamla Storebrobåt, som tillhörde kungahuset under hela 1980-talet, väckte stor uppmärksamhet när den auktionerades på Klaravik. Den gamla Storebrobåten är den mest besökta auktionen på klaravik.se under hela året. Efter försäljningen flyttar båten nu ”hem” till Östersjön.

– Jag bor förvisso i Dalarna, men båten kommer jag att ha i Nyköping, där jag också spenderar mycket tid för att kunna ta den ut i Östersjön, säger köparen av båten, som föredrar att vara anonym.

– Jag har länge letat efter en Storebro-båt att snickra och pyssla med, som ett projekt. Jag har en segelbåt och har seglat mycket i mina dagar. Men nu när jag är lite äldre passar en motorbåt av den här typen ypperligt.

Hur vägde båtens bakgrund in för intresset?

– Det var en extra krydda, helt klart, om än inte avgörande. Storebro är den stora grejen för mig; det står för kvalitet och märket har ett renommé som jag lockas av.

– Målsättningen är att återställa den till originalskick, i den mån det går. Det blir en rolig utmaning som jag ser mycket fram emot.

I Sölvesborg gläds säljaren Andreas Nilsson åt en lyckad försäljning och att köparen vill uppfylla hans önskan om båten renoveras till gammalt gott slag.

– Det var precis det jag hoppades på. Det låter som om båten hamnar i helt rätt händer.