8 oktober, 2024

Båtklubbar får stöd får stöd från Arvsfonden

Det finns medel att söka på olika håll även för båtklubbar. Allmänna Arvsfonden är ett bra exempel på detta. Här är de senaste båtklubbarna som har fått stöd av fonden.

Mönsterås Segelklubb får stöd med drygt 4,6 Mkr från Arvsfonden för nybyggnation av en klubblokal. Syftet med projektet är att anlägga en ny klubblokal för att skapa en föreningsdriven mötesplats som är välkomnande, inspirerande och lättillgänglig. Lokalen blir en plats som underlättar och tillgängliggör seglingsverksamhet och förlänger säsongen så att föreningen kan fortsatta att utvecklas. Föreningen kommer skapa fler seglartillfällen för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Kullens Segelsällskap i Mölle får stöd med drygt 1,3 Mkr från Arvsfonden för nybyggnation av föreningslokal. Syftet med projektet är att anlägga en ny lokal för att möjliggöra en plats för föreningens medlemmar att mötas och ha möjlighet att byta om. Föreningen planerar för att ha olika aktiviteter året om i lokalen för att tillgängliggöra seglingsverksamhet. Föreningen kommer skapa fler seglartillfällen för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Arv som utvecklar Sverige – Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2023 fördelades 763 Mkr. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970. Nytt för i år är att maxbeloppet för lokalstöd höjs.

Mer information för att kunna söka medel från Arvsfonden: www.arvsfonden.se/ansokan/vara-stodformer