27 september, 2024

Quarken skapar ”Sport Tourer” på 35 fot

Quarken från Finland har snabbt etablerat sig på båtmarknaden med sina väldesignade och smarta båtar. nästa steg i utvecklingen är Quarken 35 Sport Tourer, som hade premiär på båtmässan i Cannes.

Den nya modellen bygger på det befintliga 35-fotsskrovet. Båten har goda prestanda och smart designade utrymmen ombord. Den har även bland annat en wet bar utrustad med förvaringsutrymmen, kylskåp och färskvatten.

Förarplatsen kan utrustas med dubbla Garmin 12” skärmar, Yamaha helmmaster (joystick) och trådlös laddning för mobilen. Båten är som standard utrustad med ZipWake automatiskt interceptorsystem och bogpropeller med variabel hastighet. Alla paneler på instrumentbrädan har en högblank svart finish och ratten är justerbar.

Quarken 35 Sport Tourer har ett tvåstegat skrov tillverkat med vakuuminjicering, vilket ger relativt sett tunna skrov med hög styrka och därmed lägre bränsleförbrukning. Båten drivs av dubbla Yamaha F300-utombordsmotorer, ett val som kan uppgraderas till dubbla 350:or. Toppfarten med F300-motorer är 44 knop och bränsleförbrukningen under 3,0 lit/M vid 3 500 rpm. Med F350-motorer är toppfarten cirka 50 knop och bränsleförbrukningen är praktiskt taget samma som med F300-motorer.

Förarplatsen och sittbrunnen är täckt av en solid T-top som ger skydd mot både sol och regn. I taket finns ett glasfönster för att öka ljusinsläppet till sittbrunnen.

Den dubbla soffan vid förarplatsen är eljusterad, vilket gör det möjligt att enkelt ändra körställning. Det är också enkelt att göra om soffan till en L-soffa i sittbrunnen tack vare den piedestallösningen. Genom att fälla ryggstödet på aktersolsängen bakåt skapas en U-formad matplats. Wet baren är centralt placerad på babords sida i sittbrunnen, mittemot U-soffan, vilket gör det enkelt att förbereda och laga mat samtidigt som man umgås med familj och vänner.

Fakta Quarken 35 Sport Tourer

Längd:                                   10,68 m

Bredd:                                    3,48 m

Vikt:                                        4 800 kg (inkl. motor)

Djup:                                      1 m

Motorer:                                2×300 hk

Passagerare:                        10

Kojplatser:                            2+2+2

CE-klass:                              C/B

Konstruktion:                        GRP

Toppfart:                                44 knop

Vatten:                                   120 liter

Bränsle:                                 700 liter

Pris:                                       från 235 000 Euro plus moms inklusive 2xYamaha F300

Info:                                        www.quarken.com

Info:                                        https://stockholm.yamahacenter.com/