26 september, 2024

Virtue V10 Cabin – mångsidig och modern kabinbåt

Den senaste modellen från Virtue Yachts får premiär i början av nästa år vid boot Düsseldorf 2025 i Tyskland. Virtue V10 Cabin ska enligt tillverkaren bli en teknisk revolution och även den första året runt-båten från företaget.

Båttillverkaren Virtue är baserad i Polen och drivs av en person med tio års erfarenhet från Axopar. Tillverkaren har idag två modeller och en tredje på gång.

Alla tre modellerna mäter 10×3 m och är byggda med skrov från svenska Petestep. Det gäller V10 Open, V10 Top och V10 Cabin. Svensk exklusiv återförsäljare är PS Marin i Stockholm.

Förra året gjorde Virtue V10 Open-modellen sin debut. Den här gången lägger de polska tillverkarna ribban högre och ska presentera en premiumbåt för året runt-bruk, idealisk för resor året runt. Jämfört med tidigare V10-modeller har Cabin-versionen fräschats upp avseende ergonomi och design för att möta kundernas krav.

V10 Cabin är utrustad med flera av de senaste tekniska innovationerna. Bland annat har konsollayouten har gjorts om, vilket gör den bredare, bekvämare och ger mer utrymme mellan sätena och konsolen. Utrymmet har också utökats på denna modell: kabinens höjd är 1,95 m och sovutrymmet har utökats (främre kabinen, huvudhytt med ytterligare en soffa för två personer som görs om till en säng). Både främre och huvudhytter har utrustats med luftkonditionering och värme, vilket gör båten till ett fartyg redo för alla väder och olika regioner i världen.

Utöver värme- och luftkonditioneringssystemet har Cabin-versionen ett antal ytterligare funktioner för att säkerställa dess status som en helårsbåt. Dessa inkluderar extra takräcken för paddelbrädor, surfbrädor eller till exempel en cykel om du ska utforska en ö och, som tillval, en Webasto skjutbara taklucka i glas.

Varumärket Virtue har inte någon massproduktion. Varje del av en ny båt skapas efter en individuell beställning, något som ska säkerställa exklusivitet och en förståelse för vikten av kvalitet.

Info: www.virtue-yachts.com