1 oktober, 2024

Kroatien erbjuder en aktiv semester

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN KROATISKA TURISTBYRÅN

Kroatien är ett paradis för en aktiv semester. Här kan du göra allt som ger adrenalin, från skärmflygning, till vattenparker och forsränning. Eller vill du ta det lite lugnare, men ändå njuta av naturen? Varför inte paddla kajak, spela golf, rida eller dyka? Oavsett vad du vill göra är Kroatien ett riktigt paradis för älskare av aktiv turism, natur och adrenalin.

Glöm att ligga på stranden hela dagen och försäkra dig om den fulla semestertillfredsställelsen! Kroatien är ett tillgängligt resmål som tillgodoser alla behov för den som gillar att vistas i naturen, oavsett om du vill ha en adrenalinkick eller bara njuta av oöverträffad skönhet

Ta mod till dig, adrenalinet står vi för!

Vattensport

Dykning, Telašćica Naturpark, Foto: Damir Zurub

Dyk för att upptäcka de sjunkna skeppen som ligger gömda i ett azurblått hav, med upp till 50 meters sikt. Här kan du både åka på organiserade turer för erfarna dykare eller gå en kurs på en av alla dykarskolor.

I havet kommer du finna ett rikt vattenliv med en enorm artrikedom, tack vare att det är så rent. Ett tips är att dyka i de fantastiska grottorna i Dalmatien som är en otrolig upplevelse.

Kajak, floden Zrmanja, Foto: Aleksandar Gospić

Upplev naturens skönhet med kajakpaddling. Du kan ha både en kajak du sitter i eller på, och välja mellan att paddla på floderna eller havet. Oavsett så blir närheten till natur och vatten påtaglig. För att förenkla har vi valt ut 20 kajakmål som du kan välja mellan.

Besök https://croatia.hr/ för mer information.

Forsränning, floden Cetina, Foto: Ivo Biočina

Ett annat sätt att uppleva floder och forsar är genom forsränning. Här åker du tryggt genom landskapet med erfarna ”skeppare”. Du kan tillbringa en oförglömlig dag med dina nära och kära på en svalkande tur genom det vackra landskapet på de trygga och stora gummibåtarna som är gjorda speciellt för ändamålet.

Gillar du sportfiske är Kroatien rätt plats. Här kan du välja mellan att fiska sötvattenfisk utmed de vackra forsarna och sjöarna eller saltvattenfisk i havet.

Kroatien är känt för sina fina fiskevatten och i havet kan du bl a få både haj, svärdfisk och tonfisk. Här kan du fiska hela året runt, även på vintern.

 

Vad är det som är så magiskt med en aktiv semester att den blir oemotståndlig? Varför lider människor och tänjer på gränserna för vad som är möjligt när de kan ligga och slappna av i stället? Hitta en del av svaret på denna fråga här och välj hur du ska sätta dina muskler “i arbete” den här gången…


Lev varje upplevelse, lev varje känsla, kom och lev Kroatien!

Omslagsfoto: Kajak, Dubrovnik stad