20 augusti, 2024

Flytande båtmässor på Västkusten 23–25 augusti

Sweboat bjuder in till en riktig båtfest på Västkusten med inte mindre än två flytande båtmässor helgen 23–25 augusti. På Marstrand Motorboat Show visas motorbåtar och på Orust Sailboat Show med Öppet Varv kan man se segelbåtar, besöka Öppet Varv och kika in i Hallberg-Rassys produktion.

Pressmeddelande:

Arrangörerna bjuder på ett antal spännande världs- och Sverigepremiärer. Förutom båtar finns det på båda evenemangen ett stort antal tältutställare på land, med marina tillbehör, tjänster och kringutrustning – som vanligt. Det är fritt inträde och vi lovar härlig båtinspiration och en trevlig utflykt för både barn och vuxna.

Båda mässorna är öppna fredag 23 augusti till söndag 25 augusti, kl. 10-18 på fredag och lördag och kl. 10-16 på söndag.

Marstrand Motorboat Show

Under tre dagar fylls Marstrands gästhamn och kaj med nya motorbåtar samt en mängd service- och tillbehörsföretag. Det bjuds på en hel del nyheter, bland annat kommer vi att få se den maffiga världspremiären Princess S72 och Rupert R10, sverigenyheterna Sargo 28 & 31, Intender 820, Rand Breeze 20 och Marex 440. Komplett utställarlista och program på www.marstrandmotorboatshow.se.

Mässan är en riktig familjefest kombinerat med härlig båtinspiration. Det erbjuds både Prova-på i form av motorbåtskörning och barnaktiviteter. Marstrand Motorboat Show är den perfekta helgutflykten för att krama ut det sista av sommaren i den pittoreska marina miljö som Marstrand erbjuder.

Snabba fakta Marstrand Motorboat Show:

Motorbåtar ca 60 st – allt från snipor, till daycruisers ribb, yachts.

Nimbus, UMS, Saga, Gullholmen, Targa, Grandezza, Greenline, Marex,

Askeladden, Sirena, Fleming, Princess, RIB Unlimited, Rupert, Arronet, Tender Queen, Käringösnipan, Viknes, Rand Leisure, Skilsö.

Tillbehör Volvo Penta, Svedea, Liros, Zipwake, SXK, Knape Marin, Maurius, Yanmar, Seaside Marin, Raymarin, Dockmate, båttrailers DBM.

Prova-på-område med Sjösportskolan.

Ankfiske med Subaru (vinn flytväst).

Mat och dryck varierat utbud med trevliga erbjudanden av restaurangerna + kaféerna på Marstrand.

Familjeaktiviteter i form av bad, Marstrands fästning, utställning på Strandverket, spa mm på Havshotellet, Öppet hus hos Rutgerson.

Nyheter: Sargo 28 och 31 Sverigenyheter, Navan S30 och C30, Marex 440 Sverigenyhet, Intender 820 Sverigenyhet, Princess S72 världspremiär, Rupert R10 världspremiär, Rand Breeze 20 Sverigepremiär.

Orust Sailboat Show med Öppet Varv

Orust Sailboat Show med Öppet Varv är årets höjdpunkt för segelentusiaster! En härlig upplevelse för alla som älskar båtar, segling och båtliv.

Vi kommer att bjuda på världspremiärer som Heyman 42 PP H och Najad 451 AC, Sverigepremiären Hanse 460. Dessutom Najad 450 CC Next Generation och Arcona 50. Naturligtvis finns ett antal modeller från Hallberg-Rassy samt ytterligare ett 20-tal båtar som är under byggnation och kan ses då Hallberg Rassy slår upp portarna till sitt öppna hus – Öppet Varv.

I år finns möjlighet till Prova-På-segling med RS Sailing samt Kornhallsandunge. Det kommer som vanligt även att finnas begagnade båtar, en avdelning med klassiska båtar och många spännande tillbehörsutställare på plats. Komplett utställarlista och program på www.orustsailboatshow.se.

Snabba fakta Orust Sailboat Show med Öppet Varv:

Nya segelbåtar ca 25 st

Najad, Arcona, Bavaria, Linjett, Hallberg-Rassy, Heyman, Fantasi, Dufour, katamaran Excess, X-Yachts, Nautitec, Hanse.

Begagnade segelbåtar ca 20 st.

Berthon, Knape & Båtagent.

Klassiska Orust tillverkade segelbåtar i samarbete med Vindö Yacht Club och Västkustens träbåtsförening.

Farr 65 uppvisningsbåt.

Prova på med RS Sailing jollar samt Kornhallsandunge.

Subaru med aktivitet i form av lyckohjul.

Foodtruckområde varierat utbud av viltburgare, thai, fish & ships, skaldjursgotti gott, mackeria mm.

Öppet Varv Hallberg Rassy

Tillbehörsavdelning ca 45 företag varierat utbud.

Pelle P outlet även Hallberg-Rassy outlet.

Nyheter: Hanse 460 Sverigepremiär, Heyman 42 PP H Världspremiär, Najad 451 AC världspremiär.

Nautitec 40 Open.