9 augusti, 2024

Skandinavienpremiär på Orust Sailboat Show för Nautitech 40 Open

Yacht-Match Group visar för första gången i Skandinavien Nautitech 40 Open på Orust Sailboat Show 23–25 augusti 2024. Det är en imponerande katamaran med enastående prestanda och komfort.

Pressmeddelande:

Nautitech 40 Open, Generation 3, även känd som “Millesime”, är en kompakt och mångsidig katamaran inom Nautitech-sortimentet. Den är idealisk för seglare som söker en balans mellan prestanda och komfort i ett mer hanterbart format jämfört med större modeller. Båten är perfekt för både långa seglingar och familjeäventyr, och har redan imponerat seglare världen över med sin stabilitet, enkla manövrering och rymliga design. Dess energieffektiva lösningar och hållbara materialval är också ett stort plus för miljömedvetna seglare.

På Orust Sailboat Show får besökare chansen att se detta mästerverk på nära håll och upptäcka varför Nautitech 40 Open är det perfekta valet för seglare som söker en exceptionell upplevelse på vattnet. Dessutom kommer en stolt nybliven ägare av en Nautitech 40 Open, som nyligen har seglat upp båten från La Rochelle i Frankrike till Göteborg, att vara på plats och dela med sig av sina erfarenheter.

– Det är överraskande att man inte ser så många katamaraner i Skandinavien, med tanke på deras stabilitet, rymlighet och den unika seglingsupplevelse de erbjuder. I skandinaviska vatten, där väder och sjöförhållanden kan vara utmanande, erbjuder katamaraner en överlägsen stabilitet och komfort som uppskattas av seglare världen över, säger Dirk Agter, medgrundare av Yacht-Match Group.

Marc Lombard, arkitekt för Nautitech 40 Open, säger:

– Open 40 är katamaranen att välja för en jordenruntsegling tack vare dess utmärkta manövrerbarhet och storlek. Det är en båt designad för alla som älskar att segla och samtidigt njuta av livet ombord, en balans möjliggjord av den aktermonterade styrstationen.

På plats i Orust möter du teamet från Yacht-Match tillsammans med en ägare av en Nautitech 40 Open.

Efter Orust Sailboat Show kommer Nautitech 40 Open att ligga kvar för ett exklusivt provseglingsarrangemang 26 augusti.