14 februari, 2011

Optimismen tillbaka på årets Båtmässa

Optimismen från första helgen höll i sig på Båtmässan i Göteborg, som avslutades på söndagen. Ännu fler affärer och nöjda utställare blev resultatet av årets Båtmässa. Svenska Mässan kunde räkna in 80 480 besökare, vilket är ungefär 1 000 fler än förra året.

– Vi gläder oss verkligen över att Båtmässan utställare i år känner att vinden har vänt och fler affärer gjorts i år än under de senaste åren. Huvudsyftet med mässan är ju affärer och det visar också att det personliga mötet står starkt, trots att vi lever i en digital värld. Mässan visar också att det våras för båtbranschen. Vi svenskar har fått tillbaks vår framtidstro och vi vill återigen investera i vår fritid, säger Bengt Wallin, mässansvarig för Båtmässan.

– Givetvis är vi också nöjda över att fler besökare kom och att vi passerade det magiska strecket 80 000 besökare.

Under Båtmässan har det gjorts affärer som aldrig förr. Det gäller både stora och små båtar, kanoter, fiskeutrustning och tillbehör.

För Båtmässans utställare återstår dock mycket arbete efter mässan med att utveckla de kontakter som skapats under mässdagarna och som, med rätt uppföljningsarbete, kan leda till ytterligare affärer.

Lars och Henrik Peterson på Järnbröderna berättar att de på mässan sålt ett 35-tal gummi- och RIB-båtar och räknar med att sälja ungefär lika många till som resultat av de kontakter som gjorts på Båtmässan.

För Nordic Marine har det blivit tradition att sälja mässan största båt. På Båtmässan 2010 såldes en Targa 44 och i år har de lyckats med denna bedrift än en gång.

– Jättekul säger Ralph Olsson, ägare till Nordic Marine och lika roligt är att vi sålt ytterligare sju Targa av mindre modellen!

Info: www.batmassan.se