11 februari, 2011

Tre nya Drivemodeller har premiär i Göteborg

Fiskars nya Drive-båtar med aluminiumskrov presenteras för första gången på vårens båtmässa i Göteborg, Stockholm, Oslo och Helsingfors. Drive båtarna har tagit inspiration av sportbilar och omfattar fem modeller inför båtsäsongen 2011: Drive 50, Drive 56SC, Drive 56C, Drive 66DC och Drive 66HT.

Den minsta Drive-modellen är ny för i år: den fem meter långa pulpetbåten Drive Open 50 med dubbelkonsol. Drive 56-modellerna, som lanserades förra sommaren och som presenteras för första gången på mässan, är 5,6 meter långa öppna båtar: mittkonsolbåten Drive Sport Console 56 och den genomgångbara Drive Convertible 56 med vindruta.

Den större, och även den helt nya, modellserien Drive 66 består av de 6,6 meter långa utflyktsbåtarna Drive Daycruiser 66 och Drive Hardtop 66.

De nya modellerna har designats av de svenska båtkonstruktörerna Ocke och Ted Mannerfelt, kända för sina tävlings- och sportbåtar, i samarbete med Fiskars Boats. Målet var att skapa en säker båt med utmärkta köregenskaper som förnyar det traditionella tankesättet.

Drive Open införlivar egenskaperna hos Fiskars premium-båtserie i marknadens populäraste båtklass. Fem meter långa Drive Open är en elegant och sportig öppen båt med dubbelpulpet.

Båtens aluminiumskrov har tillverkats med 50 års erfarenhet och utnyttjar Fiskars Boats Aluminum Hull Technology koncept för att konstruera styva, säkra, snabba och stryktåliga aluminiumskrov. Det finns separata säten på förarens och kartläsarens platser. Dessutom finns det sittplatser på den bakre bänken och på bänkarna framför pulpeten, som har generöst med förvaringsutrymme.

Sittbrunnen i Drive Open öppnas upp i en T-form i fören, vilket gör det lätt att gå fram när man ska förtöja båten och stiga i land. Båten har stabila räcken, och baktill på båda sidor om motorbrunnen finns det jämna ytor att stå på. Den ergonomiska pulpeten rymmer enflush-monterad plotter och sittbrunnen skyddas på båda sidor av höga vindrutor med stabila räcken.

Den rekommenderade motoreffekten för Drive Open 50 är 50–60 hk.

Drive Daycruiser 66 är en rymlig och sportig Daycruiser för dagsutflykter och friluftsbruk. Sittbrunnens rymliga U-formade soffa och förarens och kartläsarens säten bildar ett trivsamt sällskapsutrymme.

Drive Daycruiser är en utflyktsbåt i full storlek med Fiskars Boats Aluminum Hull Technology i skrovet för optimal hållfasthet, tysthet samt köregenskaper. Skrovet är lättskött och oerhört styvt.

DC kabinen har en öppen planlösning där man kan passera genom sittbrunnen till fördäcket. Det finns höga räcken i fören och man kliver in i kabinen genom den öppningsbara mittrutan och den stabila trappan. Kappluckan med integrerad stege glider in i den vänstra pulpeten och bildar en gång till förhytten, som har kojplatser för två personer. Förhytten får ljus genom två fönster, som skyddas från regnvatten och stänk under vindrutan även då de är öppna.

Standardutrustningen i Drive är hög och innefattar t.ex. hydraulstyrning, textilklädda säten och ikapell. Drive Daycruiser 66 är 6,6 meter lång. Den rekommenderade motoreffekten är 135–175 hk.

Drive Hardtop 66 är en nöjes- och turbåt för familjen med aluminiumskrov med Fiskars Boats Aluminum Hull Technology i skrovet för optimal hållfasthet, tysthet samt köregenskaper. Som modern efterföljare till de klassiska hardtopbåtarna erbjuder den mångsidiga utrymmen även vid längre resor och övernattning.

Drive Hardtoptaket erbjuder föraren ett utmärkt vind- och stänkskydd. Hytten är genomgångbar, vindrutan öppnas i mitten och fördäcket har höga och stabila räcken av rostfritt stål.

Aluminiumskrovet är ovanligt för en båt i den här storleksklassen och är lättskött, oerhört styvt och hållbart. Drive har lagt ner mycket arbete på att dämpa ljudet från skrovet och båten är tyst i alla hastigheter.

Standardutrustningen i Drive Hardtop är avsevärt mycket bättre än vanligt och innefattar t.ex. textilklädda säten och ikapell. Utflyktsutrustningen kan vid behov utökas med fabriksinstallerad extrautrustning, som t.ex. Origospis, som monteras i den vänstra konsolen och ett pentry, som placeras bakom föraren.

Drive 66 Hardtop är 6,6 meter lång. Den rekommenderade motoreffekten är 135–175 hästkrafter.

Båtarna utrustas med Mercurymotorer och Brunswick Marine ansvarar för distributionen i Norden.

Info: www.driveboats.com