7 februari, 2011

Ny spetsutbildning stärker fritidsbåtbranschen

Båtlivet ökar och bedöms fortsätta så i framtiden. Det gör också den internationella konkurrensen och miljökraven. Sammantaget står hela fritidsbåtssektorn inför krav på förändring som behöver mötas av ny kunskap och kompetens, nya idéer och produktionsmetoder.

Mariningenjör Produktion är den första utbildningen inom Yrkeshögskolan för marin teknik, genom att Högskolecentrum Bohuslän blivit beviljad den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen ”Mariningenjör Produktion 400 Yh-poäng” i stark nationell konkurrens.

Yrkeshögskolan för marin teknik, har som strategi att erbjuda ett unikt innehåll och utbildningen kommer att förse stora delar av fritidsbåtbranschen i Sverige med spetskompetens. Utbildningen syftar bland annat till helhetssyn på fritidsbåtsproduktion och att förena hantverkskunnande med modern industri och höga miljökrav.

Högskolecentrum Bohuslän finns i Uddevalla och är huvudort för utbildningen. Distansorter är Kungälv, Ronneby, Västervik, och Östhammar. Genom denna distribution via distansteknik, kan mycket stora delar av det marintekniska klustret öka sin kompetens samtidigt.

Yrkeshögskoleutbildningen Mariningenjör Produktion startar vid två tillfällen: hösten 2011 och hösten 2012.

Utbildningen ställer ut i monter D 03:12 på Båtmässan 2011 i Göteborg,