28 januari, 2011

Nytt Simrad navigationssystem med stora displayer

Simrad Yachting har lanserat nya NSO “Offshore” navigationssystem för båtar med behov av större displayer. Baserat på den populära Simrad NSE plattformen, kombinerar nya Simrad NSO en kraftfull marin processor med en smidig kontrollenhet i en serie av displayer på 10-19″. NSO är ett navigationssystem med full integrations möjlighet och kan enkelt byggas ut med upp till tre displayer på en processor. NSO är baserat på Simrads erkänt bästa teknik för radar, autopilot, ekolod och kartplotter.

NSO är designad för att ge maximal navigations funktionalitet oavsett om du är fritidsbåtsägare eller professionell användare. Med nya OP40 kontrollenhet i NSE-stil, blir handhavandet extremt enkelt. En vridbar ratt och dedikerade knappar till kartplotter, ekolod, radar och autopilot kombinerat med en alfanumerisk knappsats ger en professionell känsla och gör det mycket lättanvänt. I ett NSO system kan du köra dubbla radar och enkelt integrera med Simrad NSE.

– Den nya Simrad NSO “Offshore” är ett fantastisk nytt system som erbjuder maximal flexibilitet, integration och fartygskontroll i ett nytt kraftfullt men ändå beprövat system. Tanken att utvidga vårt NSE med den nya NSO Offshore linjen har kommit tack vare efterfrågan från våra kunder. Den attraktiva och funktionella designen är väl balanserad med den typ av robusta, pålitliga prestanda som folk har vant sig vid att få av Simrads utrustning, säger Mike Fargo, Simrads produktansvarige.

Simrad NSO Offshore ger båtägaren tillgång till ett fullt integrerat navigations-system, som är baserat på en av marknadens mest kraftfulla innovationer med ny teknik som vunnit många priser, såsom Simrad BR24 Bredbandsradar, SructureScan ekolodsteknologi, Simrad GS15 höghastighets 5Hz GPS antenn, SonicHub ljudsystem.

NSO har full Autopilot integration och kan integreras med BEP Marine´s CZone elektroniska manöverpaneler, vilket ger användaren möjlighet att kontrollera och övervaka nästan alla system ombord på båten, som t.ex. ljus, läslampor, tanknivåer och även bränsleövervakning. NSO är fullt kompatibelt med Navionics Gold och Platinum+ och innehåller TurboView för 2D och 3D visning.

Simrad NSO Offshore kan fås med tre olika displayer: DI10 10,4″ SVGA, DI15 15″ XGA, MO19 19″ SXGA. Alla NSO moduler innehåller en USB port med dubbel DVI videutgång för enkel installation av extra displayer. NSO är vattentät enligt IPX6 och har 2 års garanti.

Info: www.simrad-yachting.se