28 januari, 2011

Nya sjökläder från Nautic Clothing på Båtmässan

Lagom till Båtmässan i Göteborg presenterar Nautic Clothing säsongens spännande nyheter. Den uppdaterade kollektionen har fokus på design, kvalitet och funktion och passar lika bra till havs som på bryggan.

I Nautic Clothings sortiment finns allt från seglarkläder och knitfleece-jackor till pikétröjor och mössor.

Företagets första klädlinje lanserades 2009 och blev snabbt en kaxig utmanare till marknadens etablerade varumärken. På Båtmässan i Göteborg visar och säljer man säsongens heta nyheter.

Funktion och passform är ledord som varit viktiga när Nautic tagit fram de nya kläderna. Målet är att kläderna ska vara lika funktionella till sjöss, som de är bekväma och snygga att använda på land.

– Kläderna andas en känsla av Göteborg och Bohuslän och den båtkultur som finns här. Vi har tagit den känslan och sammanfört den med de bästa materialen och den senaste tekniken, säger Sandra Oskarsson som står bakom designen.

Kollektionen är i sobra, moderna färger och stor vikt läggs vid praktiska detaljer. Som exempel kan nämnas att kardborrejusteringar är väl tilltagna för att vara mer greppvänliga, huvan på skaljackan är avtagbar och byxan har Cordura-förstärkta knän och bak. Kragar i manchester och knappar av läder bidrar till en känsla av exklusivitet. Tygerna som används är av högsta kvalitet och har mycket god vattentäthet och slitstyrka.

– Vi vill vara en fräck uppstickare på marknaden. Vi tror att det finns en stor efterfrågan på nya, fräscha kläder med praktiska detaljer hos båtfollket, säger Sandra Oskarsson.

Info: www.nauticclothing.com