21 januari, 2011

Höga förväntningar inför boot Düsseldorf 2011

Förväntningarna är på topp inför världens största inomhusbåtmässa, boot Düsseldorf 2011. På den här mässan visas alla viktiga nyheter upp från i stort sett alla båt- och tillbehörstillverkare i hela världen. På plats finns alla de mest kända varven från Norden, Europa, USA och Australien. De höga förväntningarna beror på att ekonomin åter utvecklas positivt på många marknader och på att flera marinföretag har utvecklat massor av nyheter under lågkonjunkturen. Mässan pågår 22-30 januari.

Boot Düsseldorf 2011 kommer därför att ge en god inblick i vad båt- och tillbehörsköparna kan välja mellan den närmaste tiden.

Ifjol var det gapande hål på flera platser på den här mässan, främst i avdelningen för stora och riktigt lyxiga yachter. Men i år verkar mässan vara välfylld igen.

– Självförtroendet har kommit tillbaka till båtbranschen. Som en stor aktör mitt i Europa ser vi detta tydligt. Våra utställningsytor är helt fullbokade, säger Matthias Dornscheidt, VD för Messe Düsseldorf.

Från 22 till och med 30 januari pågår mässan i totalt 17 stora hallar. Över 1 550 utställare från 50 länder finns på plats. Bland de stora världspremiärerna står svenska Hallberg-Rassy för en efterlängtad sådan. Varvets splitter nya 64-fotare ska visas för första gången för konsument.

Totalt kommer cirka 1 700 båtar och yachter för alla smaker och plånböcker att visas upp. Düsseldorf ‘r definitivt ingen lyxbåtsmässa, här finns allt från de allra minsta båtarna och jollarna på plats.

Info: www.boot.de