21 januari, 2011

Stjärnspäckat på världscuptävlingen i Miami – nedräkning till OS

På måndag startar världscuptävlingen Rolex Miami OCR. Från Sveriges seglingslandslag, SWE Sailing Team, startar bland andra flerfaldiga världsmästaren och OS-medaljören Fredrik Lööf som sedan i höstas seglar med Max Salminen. Fredrik Lööf är en Sveriges främsta seglare genom tiden. Han är flerfaldiga världsmästare i Finnjolle och tog bronset på OS 2000 i Sydney.

I Peking 2008 blev det återigen brons dock i Starbåt tillsammans med Anders Ekström istället. I förra världscupen var han återigen i toppform och tog hem två medaljer. Fredrik, som nu siktar på sitt sjätte OS, är en av våra största hopp inför Weymouth 2012.

Oddsen för nya toppresultat står även goda för Laserteamet med Rasmus Myrgren, som tog en 6:e plats på förra OS i Peking, Emil Cedergårdh och Jesper Stålheim. För exakt ett år sedan, på förra världscuptävlingen i Miami, hade Sverige 3 av totalt 10 deltagare i finalracet, något som Sverige som nation är först med att ha uppnått.

På OS 2012 i Weymouth är det premiär för den nya grenen ”Matchracing för damer” som seglas i tremans-båten Elliott 6m. Med i Miami är Anna Kjellberg, Malin Källström och Lotta Harrysson, som nyligen antagits till SOK:s (Sveriges Olympiska Kommitténs) topp- och talangprogram.

SWE Sailing Teams förbundskapten, Magnus Grävare, är förväntansfull:
– I år höjer vi ribban med vårt yttersta mål att ta pallplatser på världscuptävlingarna, säger han.
– Vi kommer att visa att vi kan ta medaljer på nästa OS.

I Rolex Miami OCR deltar fler än 700 seglare från över 50 nationer. Tävlingen, som pågår fram till den 29 januari, är en av sju tävlingar som ingår i världscupen 2010/2011.

Deltagare från SWE Sailing Team:
Finnjolle
Johan Tillander
Björn Allansson
Laser
Emil Cedergårdh
Rasmus Myrgren
Jesper Stålheim
Matchracing
Anna Kjellberg/Malin Källström/Lotta Harrysson
Starbåt
Fredrik Lööf/Max Salminen

Foto: Svenska Seglarförbundet.

Info: www.svensksegling.se

Kommentarer

Clay Reggazoni 01:26:55 2011-01-22

Go for it Sailbjörn !!!