4 november, 2015

Båtmässan gjorde EM-seglare av landkrabba

Från nybörjare till att segla EM- ett besök på Båtmässan förändrade Daniel Lundahl och hans sambo Malin Vångfors båtliv totalt.

På senaste Båtmässan lockades Daniel och Malin, båda 28 år, av en monter som visade upp en 505-jolle. Fräcka, snabba kappseglingsjollar med toppfarter på 20 knop.

– På temat” Förverkliga dina drömmar” sökte de folk som ville lära sig segla 505 med målet att segla EM. Det tyckte vi lät spännande så vi anmälde oss, berättar Daniel som bara hade seglat kölbåt med kompisar någon enstaka gång, hans sambo Malin däremot är uppvuxen i en seglarfamilj.

Bland många sökande blev Daniel och Malin utvalda och fick fri tillgång till en 505, material och rutinerade tränare. I somras seglade de först SM, därefter EM som avgjordes i augusti i Varberg.
Köpt en båt

– Vi är nöjda med EM även om det inte blev någon framskjuten placering. Att lära sig segla och tävla har varit hur härligt som helst, berättar Daniel som precis köpt en båt tillsammans med Malin.

– Vi letade efter en 505 men hittade inte riktigt vad vi ville ha. Istället har vi köpt en X 99, en relativt snabb kölbåt som vi ska semestra med på västkusten till sommaren. Samtidigt har vi inte gett upp tanken på en 505, det är en jolle vi älskar.

Om någon hade sagt till er innan Båtmässan, att snart ska ni segla EM- vad hade ni tänkt då?

Det hade vi väl tagit som ett stort skämt. Men på nästa Båtmässa ska vi vara med och berätta om våra upplevelser i 505-montern och peppa andra som anmäler sig till samma uttagning som vi gjorde. Det kommer de aldrig att ångra!

Källa och foto: Båtmässan.

Båtmässan arrangeras 6-14 februari 2016.