21 januari, 2011

40 m klassisk skonare från Turkiet

Den här vackra, klasssiska skonaren är under byggnation vid det turkisa varvet Archipelago Yachts i Bodrum. Fartyget ska enligt planerna sjösättas till hösten. trots de klassiska linjerna har no en modern och ljus interiör. Hon har även gott om sovutrymmen ombord med sex kabiner med dubbelkojer och andra utrymmen i storlek som man normalt sett finner bara på större yachter.

För designen svarar Alparslan Tekogul tillsammans med Paul Spooner från Fairlie Restorations. Exteriör och interior har designats av David Wright Design.

Skonaren är döpt till ZanZiba av sin brittiska ägare. Tanken är att bygga en hel serie med sådana här yachter.

– Vår avsikt är att bygga en cruising yacht som kan seglas över hela världen och kombinera charmen hos en traditionell skonare med det allra senaste inom marin livsstil och teknologi, säger ägaren.

Bland de moderna system som finns ombord märks allt från air conditioning till TV-övervakning (CCTV), WiFi och ett rejält underhållningssystem. Dessutom har fartyget rodrigg från NavTec och Stratis segel från Doyle, hydrauliska vinschar från Lewmar och Harken samt väldigt avancerad navigationsutrustning.

Boutrymmena ör fördelade över två däck med ett rymligt däckshus med salong på huvuddäck. Fartyget har separata utrymmen inklusive en egen mäss för besättningen.

Kommentarer

Mike 18:59:26 2011-07-23

Helt rätt….världen behöver fler vackra fartyg.