18 januari, 2011

Cannon Digi-Troll ger full kontroll under ytan

Med ett nytt utseende och en förstärkt design lyfts Cannons elektriska djupriggar till en ny nivå. Djupriggarna är fullspäckade med alla nödvändiga funktioner till trollingfisket som med hjälp av ett enkelt knapptryck aktiveras.

Pressrelease:

Både Digi-Troll 5 & 10 är utrustade med en LCD-display där manövreringarna sker ifrån. Lodet kan justeras upp och ned, med möjlighet till automatisk upptagning och lodet stannar ovanför vattenytan. Med en snabb upptagningshastighet på 75 meter per minut behöver man inte vänta länge.

Digi-Troll 10 är försedd med en större och mer avancerad bakgrundbelyst display. Modellen har även möjlighet till ihopkoppling av djupgivare, för att kunna följa djup, hålla avstånd från botten eller cykla lodet.

I displayen visas även djupet i en tresiffrig skala, som finns både i meter och i fot.

De båda modellerna är kompatibla med Cannonlink som kopplas ihop med Humminbirds kombiinstrument i 700, 800, 900 eller 1100 serien. Upp till sex djupriggar kan styras via Humminbird enheten, där ett önskat djup, ett visst avstånd från botten eller ett temperaturskikt kan följas. Det går även att cykla lodet efter inställda djup.

Riggarna är avsedda för både söt- och saltvattens bruk. Tournament serien är vit och har teleskopisk bom och wiretrumma i rostfritt. Tack vare wiretrumman i rostfritt kan du använda nylonlina.

Bommen klarar vikter upp till 9kg och är teleskopiska från 61cm till 134cm.

Djupriggarna är IP68 klassade och tål att dränkas av vatten utan att skadas.

På djupriggens bakre del finns det plats för två oerhört flexibla spöhållare, med 360º justerings möjlighet.
De svarta levereras som standard med två spöhållare och de vita med en spöhållare.

Djupriggarna är utrustade med Cannon Positive Ion Control som skickar ut en svag spänning via wiren. Detta ger ett elektriskt fält som attraherar fiskarna.

– Vi tror att Cannons nya teknik vad gäller elektriska djupriggar kan tillföra mycket inom trollingfisket och att vi kommer se en ny utveckling inom det svenska fisket, säger Mats Comstedt, VD Comstedt AB. Extra kul är att kunna erbjuda en sammankoppling till Humminbird via Cannonlink.

Pris från 14 895 kr.

Info: www.comstedt.se