3 januari, 2011

Jättekatamaran på 70 fot för sportfiskare

Polska Sunreef gör en sportfiskeversion av sin stora motorbåtskatamaran på 70 fot. Det är den populära modellen 70 Sunreef Power som konverteras. 70 Sunreef Power finns redan i ett par varianter med beteckningarna Expedition och Exclusive. Avsikten med den nya modellen är att skapa en båt med mycket utrymme ombord, grunt djupgående och hög stabilitet. Räckvidden är bättre jämfört med de tidigare modellerna tack vare lägre bränsleförbrukning och modellen har även fått mer stuvutrymme.

70 Sunreef Power Sport Fish är den största lyxiga katamaranyachten som byggs särskilt för fiske i hela världen, enligt varvet. Den har bland annat en riktigt lång fiskeplattform för att fiskarena ska komma åt fisken utan att stå för nära sin kollegor.

Toppfarten för 70 Sunreef Power är 30 knop med dubbla 1000 hk dieselmotorer. Räckvidden är i bästa fall närmare 8 000 Nm, vilket dock uppnås med mindre motorer.

Den speciella fiskeutrustningen omfattar bland annat stora förvaringsboxar och tankar för betesfisk och fångst, isboxar, spöförvaring och två speciella och extremt bekväma sportfiskefåtöljer.

Båtens flybridge är väl tilltagen med hela 40 kvadratmeters yta. Här finns plats för en liten pool eller en jacuzzi för dem som inte fiskar.
Info: www.sunreef-yachts.com