22 december, 2010

Duracell Daylite lyser klarast i vintermörkret

Duracell Professional Daylite lanserar nu sin klarast lysande serie ficklampor. Tack vare ny teknologi är ljuset starkare och vitare än någonsin tidigare. Daylite-serien omfattar ett flertal hållbara, robusta och användarvänliga modeller för både professionellt och privat bruk.

Ficklampor med slött och flimrande ljus har genom åren varit mer regel än undantag och i synnerhet den så kallade ”svarta pricken” är en välkänd källa till irritation för såväl privata som professionella användare. Daylites TrueBeam-teknologi fångar och utstrålar 100 procent av ljuset och ger därmed ett mer tydligt och vitare ljus utan svarta fläckar. Det är en 50 till 70 procents kvalitetsförbättring i jämförelse med traditionell ljusteknik.

Ficklampans 3:01-zoom ger ett konsekvent, starkt ljus som motverkar blekning, flimrande ljus och svarta fläckar. LED-tekniken gör dessutom att den drar mindre batteri och varar länge.

– Dålig belysning kan orsaka problem och leda till irritation. Duracell Daylite kommer med sin överlägsna teknik att göra betydande skillnad för yrkesmässiga och privata användare. Bara namnet ”Daylite” ger en passande beskrivning av vilken typ av ficklampa du får, säger Knuteivin Album, nordisk försäljningschef för Duracell.

En modell för alla behov
Dayliteserien består av åtta olika ficklampsmodeller. Gemensamt för dem är den innovativa LED-tekniken. Den minsta ficklampan kallas 3-AAA och mäter endast 13,1 cm i längd och 4,60 cm i diameter. Mer kraftfull är Daylite Tough-familjen. Daylite Tough 4-AA är 18 cm lång, mycket robust och har en skyddande gummiyta. Serien innefattar även en strålkastare, bra för den användare som behöver ha båda händerna fria.

Duracell stödjer Sjöräddningssällskapet och har donerat Daylite ficklampor till nära 2 000 volontärlivräddare som befinner sig till havs.