16 december, 2010

Ny Manhattan 73 på London Boat Show 2011

Sunseeker International utökar sin serie med Flybridge Manhattan motoryachter. Båtarna är välkända för sin lyxiga stil och den höga kvalitet som de håller i alla avseenden. Nu lanserar det brittiska företaget ett par nyheter inför London International Boat Show, som hålls i början av januari. Den första nyheten är denna mäktiga Sunseeker Manhattan 73. premiären hålls som sagt på Tullett Prebon London International Boat Show, på Excel i London 7-16 januari 2011.

Den nya Manhattan 73 har ett helt nytt skrov med ny design, vilket ska ge maximal volym inne i båten. För första gången erbjuder Sunseeker en modell med joystick manövrering för att ge bättre kontroll över båten även vid tilläggningar och i hamnar.

73-fotaren har en mycket rymlig interiör, både på huvuddäck och på nedre däck, inklusive sina tre dubbelkabiner och en ägarkabin med extremt stor rymd, enligt varvet. Här finns gott om plats för ägarfamiljen med gäster och besättningen, som dock får ta sig in via en separat ingång på aktern.

Prestandamässigt säger Sunseeker att den nya Manhattan 73 får en maxfart på cirka 32 knop och med ett större motoralternativ blir marschfarten cirka 25 knop.

– Manhattan 73 är en flybridge motoryacht som maximerar både storlek och komfort samtidigt som den blir väldigt flexibel och uppfyller ägarens önskemål, säger Robert Braithwaite, grundare av Sunseeker.

Info och tekniska data: www.sunseeker.com