15 december, 2010

Nytt flaggskepp från Pershing på 108 fot

Italienska Pershing, som är en del av Ferrettigruppen, presenterar ett nytt flaggskepp som ska lanseras i januari 2011. Båten är 32,90 m lång och är bland annat försedd med fyra gästkabiner och tre besättningsutrymmen. Med tre stycken stora dieselmotorer får den en toppfart på över 40 knop.

Den nya Pershing 108 blir också en av de större båtarna från Ferretti Group, som tillverkar alla sorters båtar på 15-35 meter. I gruppen ingår många kända båtnamn som till exempel Ferretti Yachts, Pershing, Itama, Riva, Mochi Craft, Apreamare och amerikanska Bertram.

Den nya båten har genomgått en lång rad tester inför lanseringen. För designem svarar Fulvio De Simoni tillsammans med det tekniska kontoret hos Pershing, en grupp kallad AYT (Advanced Yacht Technology) hos Ferretti Group och en hel stab med designeras och konstruktörer från Ferrettigroup Style Centre.

Pershing 108 är 32.90 m lång och kan levereras med tre olika inredningslösningar. Standard för motorutrustningen är tre stycken MTU på vardera 1 940 kW och ytskärande propellrar, vilka ger ett mycket speciellt sprut efter akterspegeln när båten planar. Toppfarten anges till 41 knop. Med en singelmonetard maskin kan båten få en räckvidd på hela 1070 Nm vid 11 knop, en lösning som troligen ganska få kunder kommer att välja.

Redan innan lanseringen har Pershing 108 vunnit det prestigefyllda designpriset “Best Production Motor Yacht” vid senaste upplagan av Asia Boating Awards.

Info: www.ferrettigroup.com