3 december, 2010

Allt på Sjön får nypremiär i Gustavsberg 2011

I september 2011 är det dags för nypremiär av Allt på Sjön i Sweboats regi. Mässan hålls i Gustavsberg. Det är många år sedan Sweboat arrangerade en egen flytande båtmässa i Stockholm. Men nu är det dags igen. Flera företag med över 100 båtar som de vill visa upp är redan klara för Allt på sjön 2011, enligt branschorganisatioenn Sweboat.

Den 2–4 september nästa år hålls nya Allt på Sjön i Gustavsbergs hamn. För besökarna blir det gratis inträde och gratis parkering på eller intill mässområdet.

– Det här är ett önskemål från Sweboats medlemmar. De vill att vi arrangerar en riktigt bra flytande båtmässa i Stockholmsområdet, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat.

Allt på Sjön ska vara öppen för publik kl. 10–18 varje dag. Mässan arrangeras med den flytande mässan i Oslo som en förebild. En mässa som har utvecklats till att bli en av de större flytande båtutställningarna i Europa. Vid den senaste Oslomässan visades 450 båtar och publiken ställde upp – över 15 000 personer besökte Båtar i Sjön.

Även Öppna Varv på Orust, som Sweboat arrangerar, är en förebild. Det finns mycket erfarenhet att hämta från den mässan och det är ett sådant upplägg som branschen efterfrågar.

Dagarna närmast efter Allt på Sjön i Gustavsberg efter blir det provkörningar med kunder.

Basen för Allt på Sjön blir Gustavsbergs hamn och Arcona Yachts AB. Företaget har tillgång till stora ytor både i vattnet och på land.

– Det har pratats om olika alternativ för en ny mässa, men vi har sagt ja till Gustavsberg. Det är många bitar som ska falla på plats, men vi tror att vi ska ro det här i hamn, säger Torgny Jansson på Arcona Yachts.

Även bland motorbåtsutställarna finns det flera företag som vill vara med.

– Jag vet inte om vi ställer ut direkt eller om vi går genom våra återförsäljare, men att vi kommer att närvara på mässan det tror jag absolut, säger Pontus Liljequist, marinansvarig på Yamaha Scandinavia AB.
Lars-Åke Redéen

Bildtext:
I september 2011 blir det nypremiär för Allt på Sjön, som ska hållas i Gustavsberg. En förebild är Öppna Varv på Orust.