2 december, 2010

Ny generation RIB-båtar från Västkusten

Event Ribs i Kungsbacka är ett nytt namn bland de företag som tillverkar och sälöjer RIB-båtar. Med moderna byggmetoder tillverkar företaget en båt med 30 procent lägre vikt i standardmaterial (glasfiber och vinylester) med bibehållen styrka och möjlighet att motorisera båten med några av de starkaste motorer som finns på marknaden idag.

Skrovet har förfinats i flera steg för att uppnå bästa sjöegenskaper, hållfasthet och vikt. Resultatet är “ett unikt skrov med maximal uthållighet och minimal vikt”.

– Vi erbjuder världens troligtvis lättaste 9-meters ribbåt. Vi har skalat av den allt överflöd och skapat den mest sjövärdiga, trailervänliga, bränslesnåla båten i sin klass, säger VD och konstruktör Håkan Valeberg, som i ett årtionde satt den nya båtmodellen på hårda prov i sin charterverksamhet på svenska västkusten.

Med en 350 hk utombordare och vikt 1200 kg får båten en vikt/motorstyrka på ca 3,5 kg per hästkraft, vilket motsvarar dagens standard för de snabbaste motorbåtarna i tävlingssammanhang. Båten kan även förses med mindre motorer, 150 hk, och når då maxfarter runt 40 knop.

Den låga vikten gör båten bekvämt trailervänlig och inbjuder till att tanka på vanlig bensinstation, samtidigt som man tankar bilen. Att den är lätt att traila ger också minskad bensinförbrukning – både ekonomiskt och miljöriktigt.

Event ribs 9 m cabin levererar ett nytt båtåkande. Den är helt väderskyddad i marchfart 40 knop och familjen kan bekvämt övernatta i den. V-skrovet är kraftigare vilket gör att man åker bekvämare än i någon annan båt i jämförande storlek och farter. Helt enkelt en bekväm familjebåt med ovanligt goda sjöegenskaper!

Fakta Event Ribs
Längd: 9 m
Bredd: 2,6 m
Vikt: 1 200kg körklar med motor.
Anpassad för att köras på väg med en vanlig Volvo. Övernattning kan man arrangera för 2 vuxna + 2 barn utan problem. Inbyggd rostfri bränsletank 250 liter kan du utan vidare åka på långresa över dagen.

Info: www.eventribs.se