26 november, 2010

Ny 32-fots Yacht-cruiser från italienska Sessa

Italienska Sessa Marin är ett av de mest spännande båtföretagen i Europa för tillfället. De presenterar nyheter i en stadig takt och är i framkant både vag gäller stil och design. Den senaste nyheten är denna 32-fots båt i ett nytt koncept, som Sessa kallar Yacht-cruiser. Sessa är även på väg att få en svensk generalagent, enligt vad Båtliv erfar.

Denna “Yacht-cruiser” är en uppföljare till Sessa C35 och
C38. Trots de kompakta yttermåtten är det, enligt varvet, en rymlig båt med hög kvalitetskänsla.

Bland de tydligaste designgreppen finns ett soltak som flyter fint in i båtens övriga linjer, vilket inte är helt vanligt på den här typen av båt. När taket är helt öppet är salongen helt öppen uppåt. Tack vare stora ljusinsläpp på sidorna blir känslan i båen då extra rymlig, nästan som i en helt öppen båtmodell.

I kabinen används lite trendigare material som till exempel chokladfärgat läder, kanelfärgad valnöt och även i övrigt varma och moderna material.

Master cabin ligger mitt i båten, vilket ger maximal komfort. Badrummet fungerar även som ett slags mellanrum till dubbelkojerna.

Båten har bland annat en “lounge” som kan förvandlas till en andra kabin, ett separat duschrum och en stor badplattform med plats för en jolle eller vattenskoter.

Sessa C32 finns med två olika motoralternativ:
Diesel VOLVO PENTA D3 200 hk (med joystick)
Bensin VOLVO PENTA V8 GXi 5.0

Världspremiären hålls på Paris Boat Show i december.

En ny svensk generalagent för Sessa Marin kan presenteras den närmaste tiden, enligt vad Båtliv erfar.

Tekniska fakta
Längd: 9,75 m
Bredd: 3,00 m
Motor: max 540 hk / 402 kW
Passagerare: 8
Vikt: 8 ton
Bränsle: 515 l
Vatten: 110 l
Hålltank: 46 l

Info: www.sessamarine.com