21 augusti, 2023

Robust mittpulpetare i helaluminium från Silver Boats

Silver premiärvisade under Helsingfors Flytande båtutställning en helt ny båtmodell i helaluminium. Silver Seahawk CCX är lämpad för alla transporter på sjön, men även för till exempel sportfiske och vattensport. Det här är Silver X-seriens fjärde modell, som även visar vägen för flera stora förbindelsebåtar med olika interiörlösningar.

Med sin dryga 7 m skrovlängd är Silver Seahawk CCX Silvers största helaluminiummodell hittills och det nuvarande modellprogrammets andra mittpulpetsmodell. Den har en bred mittpulpet med hög vindruta av glas för att ge vindskydd för förare och passagerare. På instrumentpanelen finns plats för kartplotter och andra instrument. Fören är rymlig, så att man kan transportera mycket packning och tillbehör eller använda utrymmet för fiske. Framför styrpulpeten finns ett rymligt förvaringsutrymme. I aktern finns som standard förutom mittbänken, två klaffbänkar och stora badplattformar, även en vattenskidbåge i robust aluminium för såväl tillbehörsmontering som vattensporter. Förvaringsplats för tampar och ankare finns både i fören och aktern.

Silver Seahawk CCX har goda köregenskaperna och sjöduglighet med höga fribord som ökar tryggheten ombord. Skrovet, som tillverkas utan steglister, går mjukt i sjö och den skarpa fören skär vågorna. Båten har både skrov och interiör av marinaluminium. Durken är av hållbar aluminiumplåt med halkskyddande mönster och de 30 mm tjocka aluminiumräckena ger stadigt grepptag samtidigt som de fungerar som montering av spöhållare och djuprigg.

Fakta Silver Seahawk CCX

Längd:         7,05 m

Bredd:          2,40 m

Vikt:              1 150 kg (utan motor)

Bränsle:       220 liter

Motor:          ej klart (har visats med Honda BF200)

Info:              www.silverboats.com