11 augusti, 2023

Stenungsund är värd för Junior-SM i segling 2023

Sveriges största jollekappsegling och en verklig ungdomsfest – Junior-SM i segling (JSM) – avgörs 11–13 augusti i Stenungsund. Här avgörs inte bara vilka som blir Svenska Juniormästare i klasserna Optimist, Zoom8, E-jolle, ILCA, RS Feva och klassmästare i RS Aero 5 utan det är också en möjlighet för ungdomar från hela Sverige att umgås och ha riktigt roligt tillsammans.

Från fredag till söndag bjuds det på en spännande mix av segling och underhållning. Invigning, prisutdelning och möjlighet att prova segling i M32 och Wasp (Swedish Challenge) är bara några av höjdpunkterna. Efter lördagens seglingar är det dags för After Sail på Tjörnbro Arena med livemusik och skön stämning.

– Vi ser verkligen fram emot att skapa en helg full av seglingsglädje, gemenskap och spänning, säger Thord Lyrstrand, ordförande för Stenungsunds segelsällskap. Att vara värd för en sådan här händelse är verkligen en ära och en riktig bonus.

För den som vill uppleva tävlingen finns utmärkta åskådarplatser vid seglarklubben Stenungsunds segelsällskap och längs kusten söder om klubben. Surfviken på Tollenäs, Kåkenäs badplats samt utsiktsplatsen vid Tjörnbron erbjuder också fina platser för att följa tävlingen.

Man kan följa seglingarna live via Stenungsunds segelsällskaps YouTube-kanal i ett samarbete med Nextlive.

Evenemangsdetaljer:

Vad: Junior-SM i Segling (JSM) 2023

Var: Stenungsund

När: 11–13 augusti

Antal seglare: Över 250 i klasserna Optimist, Zoom8, E-jolle, ILCA, RS Feva och RS Aero 5

Huvudarrangörer: Svenska Seglarförbundet, Stenungsunds Segelsällskap

Medarrangörer: Hjuviks Båtklubb, IOD Fleet Sweden