16 november, 2010

Nya Scaniamotorer för generatoraggregat

Scanias nya motorprogram för generatoraggregat uppgraderas nu med ännu bättre prestanda vid stegbelastning, ökad slagvolym och 25 procent längre serviceintervall, vilket ger kunden utmärkt driftsekonomi och prestanda.

Motorerna kan levereras till kund med kylarpaket för snabb och enkel installation i till exempel kanopéer. Paketen finns i tre storlekar på 1,1, 1,3 eller 1,5 kvadratmeter beroende på motorstorlek och kylbehov.

– Det nya motorprogrammet har utvecklats för de specifika behov som köpare av generatoraggregat har – hög kvalitet och effekt och goda egenskaper vid stegbelastning, låg bränsleförbrukning och samtidigt god slitstyrka, säger Mikael Lindner, Sales Director Power Generation Engines.

Motorprogrammet består av 9-, 13- och 16-litersmotorer med effekter på upp till 550/607 kVA vid 50/60 Hz och standby-effekter upp till 636/702 kVA. Det nya motorprogrammet för generatoraggregat uppfyller utsläppskraven enligt Stage IIIA med hjälp av Scanias EGR-teknik.

Nyckelegenskaper hos det nya motorprogrammet:

• Finns med skräddarsydda, lättinstallerade kylarpaket

• Ökad cylinderdiameter och slaglängd ger ökad slagvolym

• Traditionell Scaniakonstruktion med lättservade separata cylinderhuvuden

• Turboaggregat med wastegate

• Scania EGR, ingen efterbehandling med tillsatser krävs

• Scanias egen motorstyrning

– Scania står för hög kvalitet och effektivitet, med produkter och tjänster utformade för att ge kunden hög lönsamhet i verksamheten, säger Robert Sobocki, Senior Vice President Scania Engines. Scanias motorer är därför förstavalet för många kunder som prioriterar effekt, driftsäkerhet, driftekonomi och funktionalitet.

– Scanias starka position som ledande motortillverkare i alla sina marknadssegment bygger på en kombination av avancerad teknik, kundnära arbete och god tillgänglighet till reservdelar och service. Scania strävar efter att bygga långsiktiga relationer med OEM-tillverkare. De kan vara säkra på att få produkter med den senaste tekniken och ett omfattande marknadsstöd.

Scanias moduluppbyggda konstruktion innebär att det krävs färre komponenter för att tillhandahålla ett heltäckande utbud av motorer. Det underlättar service, reservdelsförsörjning och utbildning av mekaniker, liksom vid uppstart av nya serviceanläggningar. Noggrant utvalda material och processer säkerställer en hög produktkvalitet och att förbrukningen av energi och råmaterial vid tillverkningen blir lägre. På så sätt minskas miljöpåverkan under motorns hela livslängd.