10 november, 2010

Fred 25 med hytt och övernattningsmöjligheter

Hanterbara Båtar premiärvisar nu hyttversionen av Fred 25 – båten som kan användas av alla oavsett rörelseförmåga. Den varma hytten med den fantastiska sikten erbjuder nu också möjlighet att övernatta. Fred 25 Cabin visas på Scandinavian Boat Show den 10-14 november 2010 på Älvsjö-mässan i Stockholm.

Båtlivet brukar innebära en massa klättrande, något som Fred 25 löser med en fjärrstyrd ramp i fören, stora plana ytor och rejäla passager utan trösklar. Båten fungerar både om man har någon med nedsatt rörlighet i familjen eller bara vill ha en praktisk båt med enkel ombordstigning och hanterbarhet i hamn.

– Vi började med att lansera själva båtarna, nu kommer vi kontinuerligt lansera olika smarta lösningar för alla möjliga användningsområden. Tanken är att man med moduler kan skräddarsy sin båt från avskalad arbetsbåt till familjebåt, säger Sven Bergqvist, VD på Hanterbara Båtar.

För att möjliggöra övernattning går båten att utrusta med akterkapell och en bäddsoffa som kan fällas ut och bli en dubbelsäng.

– Med kapellet har vi fått mycket stora innerutrymmen, och takhöjden är mellan 2-2,2 m, säger Fred Bergqvist, produktansvarig på Hanterbara Båtar.En annan nyhet är den redesignade pulpeten, med förbättrad ergonomi och förfinad design. Alla elkablar och vajrar är helt infällda i det centrumplacerade röret. Pulpeten går att justera i höjdled och bildar tillsammans med den justerbara hydrauliska ratten en bekväm förarställning för alla.

– Vi lägger mycket kraft på att göra snygga lösningar som ska hålla i många år, säger Fred Bergqvist, produktansvarig på Hanterbara Båtar.

Info: www.hanterbarabatar.se