27 oktober, 2010

Ny robust kikare från Swarovski

Swarovski lanserar en ny familj med fältkikare, modell SLC 42 HD, vars främsta kännetecken är mångsidighet och robusthet. Bland de nya egenskaperna finns en nyutvecklad kristall¬klar HD-optik, ny fokusmekanism och lägre vikt. Den nya familjen omfattar två nya modeller, 8×42 och 10×42, båda med HD-linser som reducerar akromatiska färgfel och ger knivskarpa och kontrastrika bilder i naturtrogna färger. Detta innebär helt nya möjligheter att fånga små detaljer i växt- och djurriket.

Linserna och prismorna hos de nya kikarna är ytbehandlade med SWARODUR, SWAROTOP och SWAROBRIGHT, vilket bland annat ger bättre egenskaper vid skymning och andra svaga ljusförhållanden. Dessutom är okularen och frontlinserna behandlade med SWAROCLEAN vilket ger en smutsavvisande effekt som underlättar avlägsnandet av envist smuts som t.ex: vattenmärken och kåda.

En unik kombination av hårda och mjuka komponenter ger det nya fokuseringshjulet utmärkt grepp och stabilitet i alla väderförhållanden. Mekanismen kan till och med användas med full precision även när man bär handskar. En vridning på endast ett och ett halvt varv tar dig från oändligheten till närgränsen som är mindre än två meter. Den nya fokusmekanismen kan korrigera för nedsatt syn med upp till 6 dptr, samtidigt som okularens individuella dioptrijusteringar på +/- 4 enheter kan kompensera för syn¬skärpan hos respektive öga. Även glasögonbärare kan njuta av det exceptionella vidvinkelsynfältet och den kristallklara återgivningen hos dessa kikare. SLC 8×42 HD har till exempel en betraktningsvinkel på hela 136 meter, vilket är bäst i sin klass. De stabila avtagbara ögonmusslorna är individuellt justerbara i tre steg.

Ett nytt slitstark magnesiumhus gör SLC 42 HD lättare än sina föregångare. Detta är värdefullt under längre observationspass eller på krävande expeditioner. Trots den låga vikten på endast 800 gram är kikaren robust med fullgoda optiska egenskaper.

”En slimmad och kompakt design tillsammans med ett greppsäkert gummihölje med stadigt tumstöd gör kikaren bekväm att använda i alla situationer”, säger Håkan Lindström hos Swarovskis nordiska generalagent Focus Nordic”

Utöver den nya kikarfamiljen lanserar Swarovski en ny fältväska i ett robust vatten¬avvisande material och en modern design. En bred öppning gör kikaren lätt åtkomlig vid behov. Den avtagbara bärremmen gör att väskan kan hängas över axeln alternativt bäras runt midjan eller kring halsen.

Swarovski SLC 42 HD blir tillgänglig i fotohandeln under oktober månad, där de kommer att kosta ca 16 999 kr (8×42) respektive 179 99 kr (10×42) inklusive moms.

Info: www.focusnordic.se