27 oktober, 2010

Jan Comstedt AB tar distributionen av Jabsco och Rule

Jan Comstedt AB tar över distributionen av Jabsco och Rule i Sverige. Företaget tar från och med 1 januari 2011 över distributionen av Jabsco och Rule marinprodukter på svenska marinmarknaden. Det börjar lagerföra och sälja produkterna från och med oktober i år, men blir den officiella distributören vid årsskiftet.

Grundaren av Comstedt, Jan Comstedt, har tidigare arbetat med Jabsco produkter under 50,60 och 70 talet som delägare i AB Telfa.

– Det finns en lång historik och produktkunskap i företaget som gör att vi ser fram emot att utveckla Jabsco på den svenska marknaden, säger Magnus von Barth.

– I samband med att vi tar över Jabsco i Sverige kommer vi att upphöra med vårt samarbete med Johnson Pump, ett samarbete som pågått under många år.

– När vi fick förfrågan från Jabsco var det ett lätt val, Jabsco och Rule tillverkar produkter av hög kvalitet och är väl representerade hos de större båtbyggarna runt om i världen vilket vägde tungt, säger Mats Comstedt.

Jabsco är ett etablerat företag som ägs av ITT koncernen och har varit verksamma på världens marinmarknader sedan 30-talet då de uppfann impellerpumpen. Rule ingår i Jabscokoncernen sedan 1998. Jabsco och Rule produktsortiment består av toaletter, pumpar, strålkastare och motorrumsfläktar. ITT är världens största producent av pumpar och pumpsystem för att flytta vätskor, med en global omsättning på 11,7 miljarder dollar.

Jan Comstedt AB är en väl etablerad distributör på den svenska marinmarknaden och grundades 1983. Företaget omsätter idag ca. 50 miljoner med tretton anställda. Sedan 1999 drivs och ägs bolaget av syskonen Anna och Mats Comstedt samt Magnus von Barth. Jan Comstedt AB är generalagent för många välkända varumärken som Teleflex Marine, Kobelt, Marinco, BEP Marine, Calix, TBS electronics, CombiLock, Bomar, Humminbird, MinnKota, Cannon och Geonav.

Info: www.comstedt.se