20 oktober, 2010

True Heading lanserar R320 – ECLIPSE II GNSS mottagare

True Heading lanserar en helt ny tvåfrekevens GNSS (GPS och GLONASS) mottagare från Hemisphere GPS. På den tyska mässan INTERGEO 2010 i Köln lanserades en ny mottagare från Hemisphere GPS, den nya GNSS mottagaren R320 som är baserad på deras nya Eclipse II lösning.

* R320 använder den senaste GNSS tekniken patenterad av Hemisphere med extremt snabb uppstart och infångningstid. Den kan följa GPS på både L1 och L2 kanalerna samt även GLONASS på L1 och L2 kanalerna.

* R320 har SBAS och OmniSTAR HP/XP/VBS (DGNSS) korrektionsmöjligheter.

* R320 kan logga rå data till ett löstagbart USB minne. Mottagaren använder Hemispheres patenterade COAST teknik med DGPS noggrannhet även om den förloras under kortare tid.

* R320 är uppgraderingsbar att kunna hantera RTK korrektioner.

* R320 är en kostnadseffektiv multi GNSS lösning som är kompatibel med andra GNSS produkter. R320 passar in i många olika användningsområden med höga krav på positionsnoggrannhet såsom t.ex. lantmäteri, sjömätning, konstruktion och entreprenad, maskinstyrning och kontroll.

– R320 är den första i raden av ett antal produkter baserade på Eclipse II lösningen från Hemisphere. Vi är övertygade att våra kunder kommer att uppskatta allt det värde som finns integrerat i denna kompakta och lilla enhet, säger Phil Gabriel, Vice President och General Manager, Hemisphere GPS Precision Products.
Förbättrad RTK prestanda baserat på patent-pending SureTrack teknik gör att R320 kan nå centimeter noggrannhet med L1/L2 GPS samt förbättra prestanda och tillförlitlighet ytterligare med L1/L2 GLONASS signaler. SureTrack möjliggör att RTK funktionalitet kan använda varje satellit, även sådana som inte följs av basstationen. Ytterligare fördelar är att den har färre RTK frånfall i störda miljöer, snabbare återtagning och en mer robust följning samt möjlighet att hantera GNSS data från flera olika tillverkare. Även om en basstation bara stödjer GPS så kommer SureTrack att göra att även GLONASS signaler kan hanteras vid den mobila enheten för att ge komplett prestanda. R320 kombinerad med den nya A52 antennen från Hemisphere kommer att ge den bästa kombinationen av högprestanda till marknaden.

Info: www.trueheading.se