13 oktober, 2010

Ny version av Yamarins bästsäljare – 65 DC

Yamarin presenterar en ny day cruiser för säsongen 2011. Det är en uppdaterad version av Yamarins bästsäljare som kallas Yamarin 65 Day Cruiser. Den nya modellen presenteras för allmänheten på Vene 11 Båtmässan i Helsingfors och troligen även på de svenska båtmässorna till våren.

Pressrelease:

Yamarin 64 Day Cruiser har redan flera år varit den mest sålda day cruisern i Norden. Modellen har speciellt fått beröm för sina ypperliga köregenskaper och har vunnit många nordiska jämförelsetest. Skrovet på den nya Yamarin 65 Day Cruisern grundar sig på 64 Day Cruiserns skrov vilket betyder att perfekta köregenskaper är garanterade. Båtens däck är nytt från för till akter med en ny smäckrare formgivningen.

Båtens sittbrunn, kajuta och pulpeter är utvecklade helt efter kundernas önskemål. Sittbrunnen i Yamarin 65 Day Cruiser är större än tidigare. Pulpeterna har helt ny design och grå färg som reflekterar mindre än en vit yta. Förarmiljön omfattar förutom en bekväm körställning även plats för 9 tums kartplotter, kompass, radio och brytarpanel för trimplan. I pulpeten på babordssidan finns ett stort handsfack där man också kan montera ett tvättställ. Bredvid tvättstället kan man montera ett klaffbord och på det en gasspis och på detta sätt får man ett pentry där allt finns nära tillhands. Därtill kan man välja att utrusta båten endera med bärbar kylbox eller kylskåp av utdragbar modell. Givetvis finns det plats även för kemtoa.

Båtens kajuta är rymligare än förr. Man går in i kajutan mitt i båten via en skjutdörr. I kajutan finns två kojer på 190 cm och gott om plats för fötterna. Dessutom har kajutan mera stuvutrymme än tidigare. Det finns gott om stuvplats också i sittbrunnen under akterbänken: i ett och samma stuvfack som är indelat i sektorer får kylboxar, vattenskidor och andra också stora och långa föremål bra plats.

Den stiliga vindrutan har en stabil aluminiumram och högklassiga beslag. Båten har i stil med Yamarins större day cruisers ett djupt kapellgarage där det är lätt att sänka ner kapellet.

Yamarin 65 Day Cruiser har en stor badplattform och också ankarboxarna är djupare än hos föregångaren. Passagen ut till badplattformen underlättas av att bordet är av klaffmodell och kan vikas åt sidan.

Tekniska fakta
Längd 6,30 m
Bärkraft 7 personer
Bredd 2,5 m
Motorrekommendation 115 – 225 HK
Vikt ca 1170 kg

Info: www.yamarin.fi