30 september, 2010

Scania levererar motorer till ledande tillverkare av anläggningsmaskiner

Scania och Doosan Infracore, en av världens största tillverkare av anläggningsmaskiner, har tecknat ett samförståndsavtal som innebär att Scania ska leverera motorer till Doosans produkter för den globala marknaden. – Vi behöver tillförlitliga motorer med överlägsen prestanda och ett globalt servicenätverk där våra kunder kan få förstklassig service. Med Scanias erbjudande får vi det, säger Seung Woo (Steve) Yang, vd för Doosan Moxy.

– En av Scanias styrkor är att kunna leverera mycket bränsleeffektiva och tillförlitliga motorer som uppfyller utsläppskraven enligt Stage IIIB och Tier 4 Interim. Resultatet är en låg total ägandekostnad för operatören, säger Robert Sobocki,

Avtalet med Doosan Infracore ger Scania tillgång till den växande asiatiska marknaden för anläggningsmaskiner.

De Scania-motorer som levereras är utrustade med avgasreningstekniken SCR (Selective Catalytic Reduction). Motorerna uppfyller de utsläppskrav som träder i kraft 2011 och är förberedda för de krav som träder i kraft 2014, Stage IV och Tier 4 Final. Leveranserna till Doosan Infracore beräknas uppgå till ett tusental motorer under de närmaste åren.

I januari tecknade Scania också ett avtal om leveranser av motorer till nordamerikabaserade Terex Corporation, en ledande tillverkare av anläggnings- och entreprenadmaskiner. Därmed har Scania en omfattande global närvaro på marknaden för anläggningsmaskiner.

Scania har de senaste 30 åren levererat motorer till Moxy, den norska tillverkaren av dumprar. När Doosan Infracore köpte Moxy år 2008 öppnade det möjligheter för Scania att också leverera motorer till Doosans tillverkning i Korea.

Doosan Infracore är det ledande maskinföretaget i Korea och tillverkar anläggnings- och entreprenadmaskiner, verkstadsutrustning och motorer. Doosan Infracore är en del av Doosan Corporation, som är verksamt i hela världen.