26 augusti, 2010

Nimbus Boats väljer Simrad Yachting för marinelektronik

Simrad Yachting – marknadsledande inom marinelektronik, autopilot, VHF och ekolod – har tillsammans med den Svenska distributören, Sportmanship Marin, skrivit ett exklusivt fyraårigt kontrakt med Nimbus Group, Skandinaviens ledande tillverkare av fritidsbåtar. Från sommaren 2010, kommer det nya NSE systemet att monteras som standard på alla båtar i Nimbus programmet, som inkluderar Nova Serien, R-Serien, Coupe Cruiser, Commander, Paragon och Storebro.

NSE multifunction displayer inkluderar “best in class” radar, kartplotter och ekolodsteknik. Vid val av Simrad NSE, kommer Nimbus att kunna erbjuda sina kunder möjligheten att välja till extra utrustning, som den prisbelönta Bredbands Radarn, tillsammans med en serie ekolod, VHF och autopiloter.

– Nimbus är stolta över att tillverka båtar där vi förenar avancerad teknik med traditionellt hantverksskicklighet. Våra båtar är byggda efter de högsta specificationskraven, och använder de bästa material som finns tillgängliga på marknaden. Vi har lagt mycket tid på att analysera alla tillgängliga produkter från alla marinelektronik tillverkare, och efter en lång utvärdering har vi valt den nya Simrad NSE och komplett Simrad system. Simrad NSE kommer att tillföra oss en ny dimension inom Marinelektronik som är riktigt imponerande, säger Magnus Andersson, VD på Nimbus Boats.

Nimbus Boats delar en kultur av prestanda och innovation med Simrad Yachting. Nimbus har i decennier tillverkat kvalitets båtar, som kombinerar avancerad teknologi med lång livad design.

– Nimbus är en av dom mest respekterade båtbygarna i Europa med ett rykte om sig att bygga båtar med hög kvalité och prestanda. Simrad NSE har snabbt blivit den utrustning som båtbyggare i världen runt, väljer där man vill ha det bästa, säger Christian Olsson, VD på Sportmanship Marin.