12 juli, 2010

True Heading får beställning från Försvarets Materielverk

True Heading (Publ), listat på Aktietorget, har erhållit en order på AIS tjänster från FMV FMV har från True Heading beställt tjänster för avrop under en period om två år till ett värde strax över 3 MSEK. Utöver detta innefattar också beställningen möjlighet för leverans av hårdvara i form av True Headings AIS produkter.

Pressrelease:

True Heading har sedan flera år stöttat FMV och Försvarsmakten med support kring frågor som rör AIS. AIS spelar bla en viktig roll i den pågående marina operationen i Adenviken och Indiska Oceanen som leds från svenska HMS Carlskrona.

– Med den snabba utveckling som sker inom AIS området är det viktigt för Marinen och Försvarsmakten att kunna vara rätt uppdaterade med sina system i dagens internationella verksamhet. Vi har med en världsledande kompetens inom AIS området stöttat FMV med just detta samtidigt som vi också bestitter en stor kunskap och förståelse om de särskilda krav som försvaret ställer, säger Anders Bergström, VD för True Heading.

True Heading AB
True Heading AB (publ), listat på Aktietorget, är ett svenskt världsledande företag inom AIS området. AIS är en ny och viktig säkerhetsutrustning för navigation. AIS är en naturlig del av säkerhetssystemet ombord; för navigering, upptäckt av andra fartyg eller om olyckan är framme. I en nära framtid finns också möjligheten att kunna rädda en person som trillat överbord genom AIS. True Heading AB är också distributör för COMNAV, FLIR, HEMISPHERE och VESPER MARINE produkter i Sverige.
www.trueheading.se