6 juli, 2010

Oceantrade introducerar Amiga 27

Det Göteborgsbaserade Oceantrade Yachting introducerar AMIGA 27. En flexibel och stabil segelbåt till ett unikt lågt pris. I seglingsklart grundutförande kommer AMIGA 27 att säljas för under 400.000.- kronor. Båten presenteras i samband med Öppna Varv i Ellös den 27-29 augusti.

Pressrelease:

AMIGA 27 representerar den nya generationen mindre familjebåtar. Med fällköl och fällbar mast kan man utforska grunda vikar i skärgården och i sjöar, utan att ge avkall på säkerhet eller bekvämlighet. Dessutom blir båten extra lätt att ta upp på trailer och förflytta sig mellan olika hamnar.

En annan egenskap är motorbrunnen för utombordaren. Motorns position kan höjas och sänkas med ett enkelt handgrepp. Därmed kommer också motorn en bit in i båten och man undviker att motorn tuggar luft i vågsvall. Dessutom gör det att man får en helt slät botten som bara sticker 50 cm djupt.

Designen av AMIGA 27 har gjorts av Andrzej Skrzat, en erfaren konstruktör med närmare 100 båtar på meritlistan.

AMIGA 27 kan beställas i många olika varianter. Bland annat kan man välja mellan ett flertal olika skrovfärger. Interiört kan man få upp till 7 kojplatser samt olika träslag och tyger.

”AMIGA 27 har en mängd finurliga egenskaper som fällköl och fällmast. Detta gör båten mycket lätt att hantera i den svenska skärgården. Man kommer lätt in i grunda vikar, går obehindrat under broar bl.a. Brunnen för utombordaren är en annan finess som gör att man hanterar en utombordare med lätthet och får dessutom tystare gång än på andra båtar ” kommenterar Mats Friis-Liby, Grundare och ägare av Oceantrade Yachting.

www.oceantrade.se