14 juni, 2010

LIROS Camp hosted by Hotell Skansen i Båstad 2010

Rep- och tamptillverkaren Liros, som sedan en tid tillbaka är svenska seglingslandslagets samarbetspartner i satsningen mot OS 2012, utökar nu ytterligare sin satsning ihop med SWE Sailing Team. På ett ”Camp/Utvecklingsläger” initierat av Liros i samarbete med Viamare och Hotell Skansen i Båstad skall Sveriges bästa seglare drillas mot nya höjder med medaljer som mål. Eventet skall vara ett årligen återkommande arrangemang som genomförs under ett par dagar i samband med Mästarnas Mästare.

Åressrelease:

– Liros har sedan 2004 årligen arrangerat ”campen” ihop med GKSS, men tar nu steget och breddar eventet att gälla alla seglare i SWE Sailing Team. Vi vill bidra till att utveckla svensk segling och erbjuda möjligheten till att prata om lite andra ämnen som ett komplement till träning, säger Johnny Källman, VD för LIROS Skandinavia AB

Syftet är att bredda och fördjupa kunskapen hos nya och etablerade elitseglare inom ämnen som vinnarkultur, materialkunskap, kommunikation, aerodynamik, kost, fysisk och psykisk balans med mera. Lägret kommer 2010 att arrangeras i Båstad och innehålla både segling och seminarier, huvudtemat för 2010 är ”Vinnarkultur”.

– För att bli bäst i världen på segling får vi aldrig sluta försöka hitta nya vägar till framgång. Detta läger är ett försök att hjälpa våra elitseglare att få upp ögonen för nya annorlunda vägar som man som seglare har svårt att se när man står upp till öronen med daglig träning, säger Stefan Rahm, sportchef och förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet.