27 maj, 2010

Stabila rostfria gasfjädrar håller i båtluckan

Som båtägare är du sällan ensam om att ha svurit då luckan till kajutan plötsligt slagit igen, på grund av en stor våg, och skoningslöst slagit dig i huvudet. Eller för att du fastnat i stuvluckan, med klämda fingrar som resultat.

Pressrelease:

Med Stabilus INOX-LINE gasfjädrar monterade ombord behöver du inte oroa dig för luckor som faller ner och äventyrar säkerheten för familj och besättning.

– Det är en enkel och effektiv säkerhetsåtgärd att montera gasfjädrar där det finns risk att en lucka kan slå igen. En gasfjäder är som en tredje hand. Den håller upp luckan när ankaret, fendrarna eller något annat nedstuvat ska plockas fram, säger Curt Sköld, produktansvarig för Stabilus inom KG Knutsson AB.

Stabilus tillverkar gasfjädrar i syrafast rostfritt stål som ska tåla de tuffaste miljöer. I en ny folder från Stabilus presenteras gasfjädrar för marint bruk. Den innehåller all information som en båtägare behöver för att hitta rätt gasfjädrar till just sin båttyp och lucka. Utifrån luckans vikt och dimension är det lätt att hitta lämplig gasfjäder med rätt längd och kraft samt rekommenderade infästningspunkter för rätt montering av fästena.

Foldern är både lättläst och går snabbt att söka i. Den innehåller de oftast förekommande INOX-LINE gasfjädrarna samt tillhörande beslag och ändfästen.

– Foldern har fått en ny tydlig och lättnavigerad layout vilket gör det enkelt att hitta rätt och välja lämpliga produkter. Stabilus gasfjädrar hittar du också på webbportalen www.autokatalogen.se , där det även finns mer än 120 000 andra reservdelar och tillbehör till marin och motor, säger Curt Sköld.

www.autokatalogen.se