21 maj, 2010

Dubbla Fiatdieslar i nya 440 Goldstar Sport

Det här är en riktigt intressant och förhållandevis stor kabinbåt som bör passa även skandinaviska förhållanden väl. Båten heter 440 Goldstar Sport och har nyligen sjösatts. Tillverkarens mål är att bygga en sjövärdig och lyxig båt för fritidsbruk och har fått båten klassad för CE-klass A. Båten är konstruerad med mycket moderna material och byggs enligt de senaste produktionsmetoderna.

Utifrån syns de snygga linjerna, som är väl utdragna på denna 44-fotare. Båten har en i grunden klassisk stil som upplevs modern tack vare glas med spegeleffekter med mera.

Förskeppet är rejält brett, vilket ger stor bärighet och plats för ett stort soldäck. Det kan även vara en nackdel eftersom för breda stävar kan ge mycket vattensprut.

Salongen är ordentligt tilltagen och passar bra för social samvaro medan akterdäcket är byggt för både solande båtfolk och dem som vill sportfiska.

Under däck har båten två dubbelkabiner och en singelkabin. Owner´s cabin har egen toalett med dusch och större garderobsutrymmen än de övriga kabinerna.

Motorerna är två stycken dieslar från Fiat Powertrain Technologies FPT N67 450 hk. Det är samma motorer som även finns i professionellt utförande. De har elektronisk electronic common rail och turbo, vilket sparar bränsle och ger en bättre gång.

440 Goldstar Sport planar vid 11 knop (utan trimplan) och har en marschfart på 24 knop med en förbrukning på 50 liter i timmen. Maxfarten är 31 knop.

Technical Specifications
Length: 13,95 m
Beam: 4,25 m
Displacement dry: 12 t
Fuel tanks capacity: 1.600 l
Fresh water tank capacity: 600 l
People on board: 10
CE Certification: A
Engines: 2 FPT N67 da 450 hp
Max speed: 31 knots

www.cantieriestensi.it