19 maj, 2010

Båtdagarna i Uddevalla – ett evenemang för alla med tema båt

Svenskt Marintekniskt Forum har avslutat sitt evenemang Båtdagarna, som arrangerades för allra första gången i helgen. Det blev en uppskattad mässa av såväl besökare som av utställare. – Vi är helnöjda säger projektledaren Annelie Nithander.

Pressrelease:

Utställarna har varit väldigt nöjda med helgen och glada att så många trotsade regnet och tog sig ut till Pininfarina. Fredagen bjöd på både sol och värme medan lördagen innehöll mycket regn. Robert Dahlman på Marin & Fritid i Uddevalla är mycket nöjd med mässan och säger att detta är ett jättebra koncept som kan byggas vidare på. – Vi kommer definitivt att medverka igen säger Robert som hade provkörningar med tre olika båtmodeller på mässan.

– Det har varit väldigt bra att kunna visa båtarna i vattnet och vi har sålt både motorbåt och gummibåt under helgen här.

Under dagarna tre fick båtåterförsäljare och tillbehörsutställare visa upp sig och sina produkter för allmänheten, något som Torreby Marin ifrån Munkedal tog fasta på. De hade Europapremiär på söndagen med sin nya båt från North Pacific Yachts, NP43.

Båten kom till Båtdagarna direkt från Tyskland där den hade mellanlandat från USA tidigare i veckan. Båtdagarna blev första anhalten i Sverige och båten väckte stort intresse. Torreby Marin hade även med sig lillasystern NP28.

Många föreningar fick också tillfälle att visa upp sig under Båtdagarna och Orust Jetski såg till att det var full aktivitet i Byfjorden under lördagen och söndagen. Klubben, som är Sveriges största Jetski klubb, har ca 100 medlemmar och många av dem tävlar aktivt. Under Båtdagarna fick många nyfikna testa på att köra Jetski med instruktion av duktiga åkare, något som uppskattades mycket av bland annat 10-åriga Hugo från Kungälv.

– Det här var superkul, jag vill börja med en gång. Vattnets kyla avskräckte inte det minsta, inte heller Mattias Hoppe som åkte wakeboard blev avskräckt av det kyliga vattnet.

– Jag fryser inte alls bedyrade han mellan hopp och volter på WCPEs kabelsystembana som var uppsatt under evenemanget.

www.smtf.se