13 maj, 2010

Risörs träbåtsfestival hålls 5–8 augusti

Nu är det bara knappt tre månader kvar tills dess att Risör öppnar sina portar för att visa upp ännu en fantastisk träbåtsfestival för en fascinerad publik. På festivalen kommer det att visas en stor bredd av aktiviteter knutna till den norska marina traditionen. Men i centrum kommer självklart att hamnen stå fylld med vackra levande klassiska båtar från alla tider, modeller och former.

– Det är ett otroligt intresse från båtägarna i år, berättar festivalledare Jon Gloersen. Hittills har vi 40 motorbåtar och 45 segelbåtar anmälda till hamnplatserna inne i viken, ett antal som mer än fördubblas med alla de träbåtar som sedan kommer att lägga till vid bryg­gor och kajer runt hela Risör.

Det är just mångfalden som är ett av festivalens starkaste kännetecken. Vid bryggorna ryms allt från de mest luxuösa snabbgående mahognyracerbåtarna till rustika snipor. Från blänkande krom till välnött furu.

Till Risör är alla välkomna och det är där som hela den nordiska båttraditionen visar upp sig.

– Genom att erbjuda en helhetsupplevelse med den nordiska kulturer starkt i centrum, at­traherar festivalen en stor mängd människor, säger Jon Gloersen. Och det är den själen vi vårdar ömt för det är den som gör hela Risör Trebåtsfestival till något alldeles extra.

Läs mer: www.trebatfestivalen.no