27 april, 2010

Familjebåt med hög italiensk kvalitet

Det här är en familjebåt som byggs i hög kvalitet av italienska Colombo. Företaget har utmärkta hantverkare, men har här även tagit hjälp av designerna vid Victory Design, Brunello Acampora, som står för skrovet, och Nuvolari-Lenard som har designat båtens yttre och inre.

På däck används mahogny, vilket återspeglar den klassiska tradition som Colombo vill arbeta efter. Sidorutorna och den aktre glasdörren har dock en annan och lite modernare stil.

I fören har båten ett stort soldäck, vilket säkert uppskattas – främst på lite varmare breddgrader. Matplats, cockpit med mera är konstruerat för att passagerarna ska få känslan av att de sitter ute, trots att de är i en skyddad kupébåt. Taket har dock en mycket stor skjutlucka och tack vare de stora aktre dörrarna går det att öppna upp båten rejält.

Båten är rejält bred, vilket ger god innervolym. I kabinen finns till exempel en bra matplats med soffa och ett stort matbord. Själva pentryt döljs delvis bakom en vikdörr.

Under däck finns fem kojer i två separata kabiner. Ägarhytten med sin dubbelkoj är längst fram i fören medan midkabinen har tre kojer.

Motoralternativen är två Volvo Penta IPS system med D4-motorer på 300 hk styck. Det tillåter cruisingfarter upp till 28 knop och en toppfart på 33 knop med halv last. Båten kan förses med Pentas joystick för IPS.

Dimensions and technical details
Construction material Fibreglass
Decoration Teak
Length 12,69 m
Beam 3,65 m
Berths 5
Engines 2 x 300 hp Volvo Penta IPS 400
Dry displacement 8,7 tonn
Max. speed 33 kn
Cruising speed 28 kn
Fuel tank capacity 1000 l
Water tank capacity 350 l
C.E. category B

www.colomboboats.it