26 april, 2010

Nya fräcka katamaraner från Sunreef och Fusion

Det engelska båtföretaget Robert Underwood Multihulls (Rumulti) presenterar två nya och fräcka katamaraner som de har tagit fram i nära samarbete med flera av sina kunder. Dels Sunreef 62 Sail som byggs i Polen, dels Fusion 40 Sail från Australien.

Marknaden för katamaraner växer snabbt. Fler och fler vill ha tillgång till denna bekväma och sjövärdiga båttyp som går att anpassa både för segel- och motorbåtsliv.

Både de polska Sunreef och australiensiska Fusion Catamarans finns i motor- respektive segelbåtsvarianter.
Sunreef Catamarans i storlekar på 60-150 fot, där företaget är ensamt om att kunna erbjuda båtarna i motor- eller segelbåtsutförande. Varje båt är dessutom mer eller mindre specialbyggd för den aktuella köparen, varför inredning och mycket av utrustningen kan anpassas helt individuellt.

Sunreef 62 är en helt ny modell för i år. Enligt agenten passar den särskilt bra för europeiska kunder. Båten kan seglas av två personer och erbjuder verkligen ett annorlunda alternativ jämfört med många andra tillverkare. Beroende på inredningsalternativ kan båten till exempel förses med upp till tio kojer och den breda båten (9,88 m) skapar mycket stora ytor för salong, cockpit, soldäck med mera.

För kunder som vill ha något ytterligare lite annorlunda är Fusion 40 Sail en riktigt kundanpassad yacht. Den är designad i Australien men byggs i Thailand hos varvet Cobra/CMI. Skroven levereras färdiga dit så att Rumultis personal kan övervaka varje bygge. Konstruktionen gör dessa båtar till de lättaste katamaranerna i sin klass.

priset för Fusion 40 Sail startar på £106,000.00 + moms och Sunreef 62 Sail kostar från £1,003,000.00 + moms.

www.rumulti.com