23 april, 2010

Nya rullfockar från Plastimo

Plastimo är en stor aktör på rullfocksmarknaden och har tillverkat system i över 25 år. Filosofin är att enkelhet ger styrka. Tillförlitlighet är också en viktig egenskap, revning av segel måste fungera i alla lägen oavsett väder och vind. Få rörliga delar, kompositmaterial och stor produktion håller prisbilden nere. Plastimo rullfocksystem är underhållsfria och har 5 års garanti.

Plastimo nya rullfocksystem 609 & 811 har en helt omgjord svirvel med ny typ av kullager, softare design och lägre vikt än tidigare. Trumman har dessutom blivit inkapslad för att ge ännu enklare och säkrare manövrering av revlinan. Minsta modellen, 406, har uppgraderats med ny färgdekor. Alla tre storlekarna finns i varianter med ett eller två profilspår för segel och är avsedda för båtar mellan 14 och 36 fot. I sortimentet har Plastimo även större rullfocksystem för båtar upp till ca 45 fot.

Plastimo rullfocksystem är tänkta att enkelt kunna monteras på befintligt förstag direkt på sjösatt och riggad båt eller på mast som ligger på land. En bågfil, borrmaskin, skruvmejsel, tång samt något att mäta med är i princip de verktyg som behövs vid installationen. Aluminiumprofilerna som levereras med är ett antal 1,5/2,15m långa sektioner som kopplas samman med hjälp av speciella skarvstycken. Av och påriggning sker sedan ungefär som tidigare utan att själva rullfocksystemet avlägsnas från masten.

Prisläge från 3 195:- till 8 995:- beroende på modell

www.navimo.se